Af - 25/03-14 09:03

Malaysia Airlines forsvarer døds-sms - og giver pårørende erstatningMalaysia Airlines forsvarer døds-sms - og giver pårørende erstatning

Pårørende til passagerer og besætningsmedlemmer om bord på det mystisk forsvundne fly blev informeret om de ombordværendes dødsfald gennem en sms. 'Vi beklager dybt', skrev de.

Pressemødet blev afholdt natten til tirsdag, dansk tid.

Malaysia Airlines forsvarer nu den sms-besked, de i går sendte til pårørende for at informere om flyets skæbne. En sms-besked, der er blevet voldsomt kritiseret. Det skete under et pressemøde i nat.

Direktøren for Malaysia Airlines, Ahmad Jauhari Yahya, forklarer, at han ikke mener, de havde en anden udvej. Tekstbeskeden blev sendt for at sikre, at 'familierne hørte de tragiske nyheder før resten af verden'.

- Så vidt det var menneskeligt muligt, kontaktede vi de pårørende personligt eller via telefon, mens tekstbeskeden blev brugt som den sidste udvej, forklarer han på pressemødet og understreger, det var for at undgå, at familierne fik beskeden gennem medierne.

Pårørende fik dødsnyhed på sms: 'Ufølsomt'
Pårørende fik dødsnyhed på sms: 'Ufølsomt'


- Malaysia Airlines deeply regrets that we have to assume beyond any reasonable doubt that MH370 has been lost and that none of those on board survived, startede beskeden.

Stormvejr afbryder eftersøgning af MH370
Stormvejr afbryder eftersøgning af MH370

Under pressenødet meddelte Malaysia Airlines, at de pårørende var blevet tilbudt rådgivning samt vil blive tilbudt 5.000 dollar, svarende til 27.000 danske kroner, i kompensation for hver af de ombordværende familiemedlemmer.

Flyet og dets 239 ombordværende personer forsvandt den 8. marts på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

Familier til forsvundne flypassagerer er i dyb sorg
Familier til forsvundne flypassagerer er i dyb sorg

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx