10/09-17 08:18

Katastrofe truer i USA: Trump har vigtig besked til befolkningenKatastrofe truer i USA: Trump har vigtig besked til befolkningen

Den amerikanske præsident Donald Trump opfordrer befolkningen i Florida til at lade være med at tænke for meget over deres personlige ejendele og i stedet komme væk fra området.

storybild

Orkanen Irma. Billedet her er fra Havana, Cuba. Den 9. september. (Billede: STRINGER)

Det skete i timerne inden, at den frygtede orkan Irma ventes at gå i land i Florida, hvor specielt områderne omkring Key West ser ud til at blive voldsomt ramt.

De seneste meldinger fra USA's nationale orkancenter, NHC, er, at Irma vil ramme området tidligt søndag morgen lokal tid.

- Irma er en storm med en enorm ødelæggende kraft, og jeg beder alle om at følge alle instruktioner og komme væk fra dens bane.

- Ejendomme kan erstattes, det kan liv ikke, og sikkerheden er vigtigst, siger Trump.

Floridas guvernør, Rick Scott, siger, at 76.000 mennesker er uden strøm, og at man forventer, at Irma tager til i styrke inden den rammer staten.

Mere end 75.000 indbyggere i Florida har søgt ly i sportshaller, kirker og kongrescentre.

Et af de steder, hvor store befolkningsgrupper har samlet sig, er på Palm Beach Gardens High School i Florida, hvor mere end 3000 personer er søgt hen.

/ritzau/AP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

AC sables ned efter brøler:...
bt.dk
Bendtners store kærlighed på...
bt.dk
Indbyggere kæmpede med kræft og...
bt.dk
Banedanmark efter forsinkelser landet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx