Af - 02/05-16 19:08; Opdateret: 02/05-16 21:28

Derfor skal du ALDRIG drikke direkte fra dåsenDerfor skal du ALDRIG drikke direkte fra dåsen

Det gør vi aldrig igen efter at have læst dette.

storybild

Hvis du er en af dem, der altid drikker din øl eller sodavand direkte fra dåsen, så er det måske på tide at skifte vaner.

En australsk undersøgelse viser nemlig, at dåsen er et bakteriemonster, der sender et hav af lortebakterier op på dine læber, skriver news.com.au.

LÆS OGSÅ: Ekspert besvarer spørgsmål om mareridts-bakterierne

I forsøget undersøgte eksperter en lang række hverdagsting for bakterier, og her var der ikke overraskende en hel del på rulletrappens gelænder og tastaturet i hæveautomaten.

Men det var intet i forhold til en dåse sodavand, der var mere beskidt end et toiletsæde, når det kom til e.coli-bakterier, der også er kendt som lortebakterier.

LÆS OGSÅ: Bag om mareridts-bakterierne: Vil slå flere ihjel end kræft om 30 år

I forsøget målte eksperterne bakterietallet på en række genstande. Hvis det var på 30, var det beskidt, og hvis det var mellem 150 og 300, burde man være bekymret.

Og da de målte bakterierne på et toiletsæde, viste det ikke overraskende et bakterietal på 984, men det blev slået klart af sodavandsdåsen, der lå på hele 1146.

Og de tal var chokerende for en af eksperterne, Jake Tyson, der er direktør i rengøringsfirmaet EarthEcco, der stod for undersøgelsen.

LÆS OGSÅ: Sådan skal du vaske dig dernede, kvinde

- Resultatet chokerede mig. Det gik op for mig, at det vil være bedre for mig at drikke direkte af toilettet end af en sodavandsdåse, siger Jake Tyson til News.com.au.

Men for en af Australiens førende rengøringseksperter, var resultatet ikke så overraskende. Hun kunne i forvejen aldrig finde på at drikke direkte fra dåsen.

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Så klamme er disse populære håndtørrere

- Jeg drikker aldrig direkte fra dåsen men bruger et sugerør. De møder en masse ulækre ting, når de bliver transporteret rundt, der ender med at sidde fast alle steder på dem, siger forfatter og rengøringsekspert, Shannon Lush.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx