Af - 13/03-16 13:42; Opdateret: 13/03-16 19:53

VILDT: Her kan du få 100 gram bland selv-slik for 2 kronerVILDT: Her kan du få 100 gram bland selv-slik for 2 kroner

Slikglade nordmænd nyder godt af en priskrig mellem norske supermarkeder, der har dumpet prisen på bland selv-slik ned på et hidtil uset niveau.

Bildstrecke im Grossformat »

Prisen på bland selv-slik er uhørt lav i Norge for tiden - så lave at butikkerne mister penge på at sælge det.

Norge er normalt kendt som et af de dyreste lande i verden at bo i. Men når det kommer til bland selv-slik er vores naboer mod nord så billige, at alle kan være med.

En priskrig blandt landets supermarkeder har nemlig dumpet prisen helt ekstremt op til påske, og i øjeblikket kan nordmændene mæske sig i de søde sager for blot 2,90 norske kroner pr. 100 gram. Det svarer til 2,30 danske kroner.

Glad for bland-selv-slik? Her skal du være på vagt
Glad for bland-selv-slik? Her skal du være på vagt

Og kunderne elsker det.

- Vi har aldrig oplevet lignende efterspørgsel, og vi er nok blevet lidt overrasket over, hvordan det har taget af. Derfor er vi nødt til at vurdere, om vi skal begrænse, hvor meget slik, kunderne kan købe, fortæller Mette Fossun Beyer, der er kommunikationsdirektør i Rema 1000, til avisen VG.

I onsdags alene solgte bare en af kædens butikker i byen Steinkjær hele 1,6 ton slik. I filialerne i Salten og Arendal blev der langet henholdsvis 1,5 ton og 1,2 ton over disken samme dag.

Er du interesseret i at læse om gode tilbud, usædvanlige butikker og forbrugsvaner, så like MX Penge på Facebook. Her vil du blive opdateret med artikler om emnet.

Også i Coops norske butikker har man set sig nødsaget til at sænke priserne på de søde sager.

- Med sådanne priser er der ingen fortjeneste at hente. Men vores lavprisbutikker Extra og Coop Obs! skal være de billigste, og vi kommer til at give vores konkurrenter kamp til stregen fremover, siger kommunikationschef i Coop, Harald Kristiansen, til VG.

Han fortæller, at det er et leverandørskifte af slik, der har udløst priskrigen på bland selv-slik.

- Vi har sat prisen ned på grund af et leverandørskifte, men det er selvsagt hyggeligt, at det falder sammen med, at vores kunder skal fylde påskeægget og samtidigt sparer penge, siger han.

Kan man spise slik til aftensmad?
Kan man spise slik til aftensmad?

Discountkæden Kiwi har også sænket priserne, selv om det i realiteten er penge ud af vinduet. Men der er ikke råd til at halte efter konkurrenterne.

- Vi opdagede, at en konkurrent satte prisen ned til 2,90 kroner i går og besluttede at sænke prisen til samme niveau fra i dag. Vi kan ikke huske, at prisen på bland selv-slik har været så lav før, og vi er lidt overraskede over niveauet. 2,90 er galimatias. Men kunderne skal stole på, at vi har mindst lige så lave priser som vores konkurrenter på alle varer, siger kommunikationschef i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin.

Minister skærper kontrollen med uhumsk bland-selv-slik
Minister skærper kontrollen med uhumsk bland-selv-slik

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for de lave priser. Jøran Hjelmesæth, der er overlæge ved Center for sygelig overvægt på hospitalet i Vestfold, kalder det for horribelt.

- Det er jo allerværst for børn og unge. Vi vil gerne beskytte dem mod slik, men når de får det kastet efter sig næsten gratis øger det jo risikoen for både overvægt, fremtidige hjerte-kar-sygdomme og diabetes, siger han til VG.


LÆS OGSÅ: Metropress undersøger: Hvor klamt er dit bland-selv-slik?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Loch Ness-lignende dyr skyllet på...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
'Her er lønnen for en fængselsbetjent...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx