Af - 20/04-14 13:25

Obamas toprådgiver kaster sin kærlighed på ny politikerObamas toprådgiver kaster sin kærlighed på ny politiker

Hjernen bag Barack Obamas valgsejre i 2008 og 2012 går nu ind i den politiske kamp i Europa.

storybild

David Axelrod sammen med Barack Obama, før sidstnævnte blev præsident. Nu skal Axelrod forsøge at hjælpe Ed Miliband til at blive ny premierminister i Storbritannien. (Billede: Polfoto/AP/Charles Rex Arbogast)

Navnet David Axelrod får måske ikke en klokke til at ringe, hvis du ikke er politisk nørd. Men det gør det i allerhøjeste grad hos folk, der har fulgt amerikansk politik på nært hold.

Axelrod var nemlig en af Barack Obamas allermest centrale rådgivere, både da han blev valgt til det amerikanske senat i 2004 og da han blev valgt som præsident i 2008 og genvalgt i 2012. Men nu har Axelrod kastet sin kærlighed på en ny politiker, nemlig britiske Ed Miliband, der vil forsøge at blive britisk premierminister ved valget i 2015.

Nu kan Helles mand også blive statsleder
Nu kan Helles mand også blive statsleder

- Jeg er meget imponeret af ham. Han er gået op imod nogle magtfulde interesser, siger Axelrod om Miliband til avisen The Guardian.

- Miliband forstår, at en voksende økonomi kræver en bred fordeling af velstanden. Vi kan ikke have, at fremgangen hamstres af nogle få i toppen, der bliver rigere og rigere, mens middelklassen bliver klemt, mener 59-årige David Axelrod.

Belgisk avis viser 'The Obamas' som aber
Belgisk avis viser 'The Obamas' som aber

Han påpeger, at Obama blev præsident netop ved at formulere en vision, almindelige amerikanere kunne forstå. På samme måde skal den britiske befolkning vindes til fordel for Miliband, vurderer Axelrod.

Ed Miliband har været formand for det britiske socialdemokrati Labour siden 2010. Valget om et års tid er hans første chance for at vælte den konservative premierminister David Cameron af pinden.

Kendte gør nar af Camerons selfie-ups
Kendte gør nar af Camerons selfie-ups

Det Demokratiske Parti, som Barack Obama er medlem af, er søsterparti med Ed Milibands britiske Labour-parti.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
11 timer inde i ekstremt rekordforsøg...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx