Af - 11/07-16 10:31

Fejlernæret baby tvangsfjernet fra veganske forældreFejlernæret baby tvangsfjernet fra veganske forældre

Et 14 måneder gammelt barn er blevet indlagt på hospitalet på grund af fejlernæring og hjerteproblemer.

Bildstrecke im Grossformat »

Et vegansk forældrepar har fået tvangsfjernet deres lille barn, efter at den bare 14 måneder gamle dreng er blevet indlagt med alvorlig fejlernæring.

Den lille dreng blev bragt til et hospital i Milano af barnets bedsteforældre, og her var lægerne chokerede over at se den lille fyrs tilstand, skriver The Telegraph.

Drengen vejede kun en smule mere end en nyfødt - ifølge britiske metro blot 11 pund svarende til knap fem kilo.

Blodprøver fra drengen, der blev bragt til hospitalet for en uge siden, viser, at han var alvorligt fejlernæret med et livsfarligt lavt calcium-niveau, ligesom barnet også lider af en medfødt hjertesygdom.

TV: De bliver overraskede, da de indser, hvad de lige har spist
TV: De bliver overraskede, da de indser, hvad de lige har spist

- Det tvinger os til at reflektere over ualmindelige madvaner, selv om det i dette tilfælde blev kompliceret af en hjerte-misdannelse, siger Luca Bernardo, direktør for hospitalets børneafdeling.

- Det er ikke et problem at vælge forskellige eller usædvanlige former for ernæring, og vi ønsker bestemt ikke at gå ind i en diskussion af berettigelsen af beslutningen. Men siden fødslen bør barnet have fået kosttilskud - i dette tilfælde calcium og jern, siger direktøren.

Hospitalet har anmeldt tilfældet til myndighederne, som har åbnet en sag og fjernet barnet fra forældrene. En domstol skal nu tage stilling til om bedsteforældrene eventuelt skal have forældrerettigheden.

Guiness bliver nu vegansk: Se listen over drikkevarer med dele af dyr i
Guiness bliver nu vegansk: Se listen over drikkevarer med dele af dyr i

Ifølge The Telegraph er sagen om den 14 måneder gamle dreng ikke unik. Tre andre tilfælde af fejlernæring på grund af veganske forældre har fundet sted i Italien i løbet af det sidste halvandet år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx