Af - 10/08-14 20:21

Islamiske ekstremister henretter 500 - børn begravet levendeIslamiske ekstremister henretter 500 - børn begravet levende

Ekstremistiske islamiske militanter har i dag henrettet mindst 500 mennesker. Flere af ofrene er blevet begravet levende.

storybild

Titusinder af yazudier er blevet forvist fra deres hjem, som er blevet indtaget af ISIS. (Billede: Polfoto/AP)

Militanter fra ekstremist-gruppen ISIS har søndag henrettet mindst 500 medlemmer af den religiøse minoritetsgruppe Yazidi.

Britiske piger taget til Syrien for at kæmpe for islamister
Britiske piger taget til Syrien for at kæmpe for islamister

Nogle af ofrene, inklusive børn, er blevet begravet levende, mens omkring 300 kvinder er blevet kidnappet som slaver. Det fortæller Iraks minister for menneskerettigheder, Mohammed Shia al-Sudani, til Reuters.

Henrettelserne er fundet sted, efter hundredevis af rædselsslagne familier på flugt fik stillet et skræmmende ultimatum: Konverter til islam eller dø.

- Gennem Yazidi-flygtninge har vi indsamlet slående beviser på, at grupper fra Islamisk Stat (ISIS, red.) har henrettet mindst 500 Yazidier efter at have indtaget Sinjar, fortæller ministeren.

Islamisk leder vil indtage Rom
Islamisk leder vil indtage Rom

- I nogle af de billeder, vi har fremskaffet, ligger der rækker af døde yazidier, der er blevet skudt i hovedet, mens soldaterne fra Islamisk Stat jubler med deres våben hævet hen over ligene. Dette er ondskabsfuld grusomhed, siger ministeren.

Sinjar er hjemsted for Yazidierne, der følger en ældgammel religion. Ifølge ekstremisterne er de ‘djævle-tilbedere’. Titusindevis af yazidier er blevet jaget på flugt af ISIS, og de er nu strandet på et bjerg i nærheden af Sinjar, hvor de ud over at skulle frygte de voldelige ekstremister risikerer at dø af sult.

Vesten har fået en ny ond og brutal fjende
Vesten har fået en ny ond og brutal fjende

Mohammed Shia al-Sudani appellerer til det internationale samfund om at gribe ind.

- Det internationale samfund må indse det faktum, at grusomhederne fra Islamisk Stat ikke stopper i Irak og at de kan finde sted andre steder også, hvis ikke der foretages handlinger for at neutralisere denne gruppe af terrorister, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx