26/09-17 19:25

Løkke: Macron og EU skal holde sig til rugbrødsarbejdetLøkke: Macron og EU skal holde sig til rugbrødsarbejdet

Det nytter ikke at tale om vidtrækkende EU-projekter. Der skal fokuseres på rugbrødsarbejde, mener Lars Løkke.

storybild

Paris. Toppen i EU har tirsdag aften rost den franske præsident, Emmanuel Macron, der har holdt en længe ventet tale, om hvordan han ser EU's fremtid.

Herhjemme er begejstringen dog ikke stor for Macrons visioner, der byder på mere vidtrækkende europæisk samarbejde i fremtiden. I hvert fald ikke i Statsministeriet.

- Tiden er ikke til vidtløftige EU-integrationsprojekter. Tiden er til rugbrødsarbejde. Befolkningerne forventer med rette, at EU bekæmper terror og utryghed, sikrer fremgang og job og får styr på migrationen.

- Det er fælles problemer, som kalder på fælles løsninger. Derfor skal vi få EU's institutioner til at fungere mere effektivt. Men vi skal ikke sætte alle mulige nye skibe i søen, lyder reaktionen fra statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V).

I Macrons tale lød det blandt andet, at han ønsker at reformere eurozonen, få en harmonisering af asylreglerne og et langt tættere forsvarssamarbejde i EU.

Det skal ske i begyndelsen af det næste årti, hvis EU skal overleve, lød det fra Macron.

Herhjemme er de tanker heller ikke noget, som det EU-skeptiske Dansk Folkeparti bryder sig om.

- Tanken om at lave et fælles europæisk asylkontor med ansvar for integration af udlændinge er absurd.

- Der er så store forskelle på medlemslandene, at det ganske enkelt ikke giver nogen som helst form for mening. Det er umuligt at finde en one-size-fits-all for alle EU-landene, siger EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth.

Partiet mener Macron opererer med luftkasteller, når han drømmer om europæisk militær, og ser heller ingen grund til en fælles finanspolitik.

- Landene er for forskellige – man kan ikke skrue en fælles finanspolitik sammen, der samtidig vil være til gavn for Portugal, Frankrig og Tyskland. Det er vidt forskellige udfordringer, de har, lyder det.

Macron stod under den franske valgkamp for en EU-positiv linje. Han vandt over den EU-kritiske Marine Le Pen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
Tennisstjernen Williams: Jeg var tæt...
bt.dk
Keld Heick springer ud i helt ny...
bt.dk
Indbyggere kæmpede med kræft og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx