Af Lars Dinesen - 13/04-14 12:29

Soldat og flere andre meldes dræbt i østukrainsk bySoldat og flere andre meldes dræbt i østukrainsk by

Det er kommet til blodige sammenstød mellem ukrainske styrker og prorussere ved antiterror-aktion i Slavjansk.

storybild

Arkivfoto fra Donetsk, Ukraine. (Billede: Polfoto/AP/Efrem Lukatsky)

Et medlem af den ukrainske sikkerhedstjeneste er dræbt og fem andre såret i sammenstød under en antiterroraktion i Slavjansk i det østlige Ukraine, oplyser den ukrainske indenrigsminister Arsen Avakov på sin Facebook-side.

Myndighederne i Ukraine indleder antiterroroperation
Myndighederne i Ukraine indleder antiterroroperation

Indenrigsministeren siger, at der er ofre på begge sider, efter at de ukrainske specialstyrker rykkede ind i byens politistation, der er belejret af bevæbnede russiske sympatisører.

- Der er døde og sårede på begge sider. På vores side er et medlem af sikkerhedstjenesten blevet dræbt, og blandt separatisterne er det et ukendt antal, skriver den fungerende indenrigsminister Arsen Avakov.

Han tilføjer, at separatisterne er begyndt at beskytte sig selv ved at bruge menneskelige skjolde. Avakov oplyser videre, at sikkerhedsstyrkerne er ved at omgruppere sig uden at komme nærmere ind på, hvordan.

Kijev indkalder til krisemøde i Ukraines regering
Kijev indkalder til krisemøde i Ukraines regering

Omkring 20 bevæbnede prorussiske mænd i camouflageuniformer indtog lørdag politistationen i Slavjansk, hvor de bemægtigede sig både håndvåben og automatrifler. Senere på dagen besatte de også sikkerhedstjenesten SBU's bygning.

Angrebene var ifølge ubekræftede oplysninger koordineret, da også andre politistationer i nærliggende byer i det stærkt russiskvenlige østlige Ukraine var faldet i hænderne på bevæbnede mænd.

Videooptagelser, udsendt af ukrainsk tv, viser bevæbnede mænd, der lørdag åbnede ild under et angreb på en politistation i den nærliggende by, Kramatorsk.

Ukraines indenrigsministerium benægtede lørdag, at politistationen i Kramatorsk skulle være blevet indtaget af de bevæbnede separatister.

Det eneste Avakov siger på sin Facebook-side er, at "folk i Kramatorsk er ulykkelige over de invaderendes handling."

Det østlige Ukraine er blevet rystet af protester, hvor demonstranter kræver folkeafstemninger om, hvorvidt regionen skal tilslutte sig Rusland på samme måde som den, der første til Ruslands annektering af Krim-halvøen i sidste måned.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx