Af - 27/06-17 14:25; Opdateret: 27/06-17 15:08

Gemmer din bogreol på en formue? Sjældne Harry Potter-bøger kan sikre dig en uventet fortjenesteGemmer din bogreol på en formue? Sjældne Harry Potter-bøger kan sikre dig en uventet fortjeneste

Så kan du godt begynde at støve din Harry Potter-samling af!

storybild

Mandag var det præcis 20 år siden, den første Harry Potter-bog udkom i England under navnet ’Harry Potter and the Philosopher’s Stone’.

Siden da er magien omkring forfatteren J.K. Rowling vokset og vokset, og i dag kan du måske have en mindre formue på din bogreol, hvis du har nogle særlige eksemplarer af de populære bøger stående, skriver AbeBooks.

Dog kræver det, at du var med på Harry Potter-bølgen fra starten, hvis du skal hive de store penge hjem, og at du har bøgerne på originalsproget og i førsteudgave.

Sådan kan du se Facebooks 'hemmelige' hyldest til Harry Potter
Sådan kan du se Facebooks 'hemmelige' hyldest til Harry Potter

Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Hvis du har en af de tidligste udgaver af den allerførste Harry Potter-bog stående, så har du potentielt ramt jackpot.

For den første udgave af den første bog blev kun printet i 500 eksemplarer og er derfor meget sjælden.

Hvis du har en mistanke om at have sådan en bog stående derhjemme, kan du se, om det er en af de eftertragtede førsteudgaver, hvis den har det såkaldte ISBN-nummer ’10 9 8 7 6 5 4 3 2 1’.

ISBN-nummeret er en slags unikt serienummer, som alle bogudgivelser har. Tallene står på copyright-siden, som er en af de første sider i bogen.

En anden måde, du kan spotte udgaven på, er, at forfatteren J.K. Rowling helt undtagelsesvist er krediteret som Joanne Rowling.

Harry Potter fylder 20: Test dig selv - er du en ægte ekspert?
Harry Potter fylder 20: Test dig selv - er du en ægte ekspert?

Hvis du er en heldig ejer af en af disse udgaver, så kan du få helt op til 335.700 kroner for den.

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Du kan også få en del penge for første udgave af anden bog i rækken om den unge troldmand, dog ikke lige så meget som hvis du har en kopi af den første bog.

Alligevel kan du få næsten 60.000 kroner, hvis bogen har ISBN-nummeret ’10 9 8 7 6 5 4 3 2 1’. Dog kan du få markant mere for bogen, hvis du er så heldig at have en signeret kopi.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Da den tredje bog udkom på engelsk, var der en del fejl på hardcover-versionen. Det var først, da halvdelen af bøgerne var blevet trykt, at det blev opdaget, der stod Joanne Rowling på forsiden i stedet for J.K. Rowling.

Harry Potters fortid er blevet stjålet: 800 værdifulde ord er væk
Harry Potters fortid er blevet stjålet: 800 værdifulde ord er væk

Hvis du har udgaven, hvor der står Joanne, kan du få op til 73.150 kroner for den.

Harry Potter and the Goblet of Fire

Da den fjerde bog om troldmanden udkom, begyndte bøgerne virkelig at blive populære – også i udlandet. Derfor findes der en del bøger, hvor forfatteren har signeret sit navn, og hvis du har en førsteudgave med en hilsen fra J.K. Rowling, kan du få omkring 59.000 kroner for den.

ISBN-nummeret, du skal kigge efter, er ’10 9 8 7 6 5 4 3 2 1’.

Hvis du er ekstra heldig, så har du måske fået fingrene i en udgave, der er illustreret af Giles Greenfield. Hvis det er tilfældet, så kan prisen på bogen være markant højere.

Harry Potter and the Order of the Phoenix

I 2003 var J.K. Rowling til en bogsignering i Edinburgh, England, for at markere udgivelsen af sin femte bog.

Hvis du har en af de bøger, der blev solgt og signeret til det arrangement, kan du få mellem 8.500 og 19.500 kroner for den.

Bag illustrationerne på denne bog står Jason Cockrotft og Mary GrandPré, men de giver ikke bogen så meget merværdi. Alligevel kan du dog få omkring 1.200 kroner for den, hvis du har en af de udgaver.

Emma Watson afslører: Her er hendes mærkelige crush
Emma Watson afslører: Her er hendes mærkelige crush

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Da den sjette bog udkom i 2005, havde Harry Potter spredt sig som en epidemi, og derfor findes der ikke helt lige så mange signerede kopier af denne bog, da forfatteren havde travlt med at rejse verden rundt.

Derfor findes der kun en håndfuld signerede kopier af førsteudgaven, og du kan få cirka 30.500 kroner for den.

Dog er der også penge at hente, hvis du har en udgave signeret af illustratoren Mary GrandPré. Her kan du få 1.500 kroner for din bog.

Harry Potter-skuespiller: Dette skal jeg spille i Game of Thrones
Harry Potter-skuespiller: Dette skal jeg spille i Game of Thrones

Harry Potter and the Deathly Hallows

Da det sidste kapitel i den syv bog lange serie om Harry Potter udkom, var der millioner af kopier. Derfor er der ikke meget værdi at finde i den sidste Harry Potter-bog set fra et samlerperspektiv.

Men hvis du var til stede ved bogudgivelsen på Londons Naturhistoriske Museum i 2007 og fik signeret din bog, kan du få mellem 6.000 og 33.800 kroner for den, da der kun findes 1.700 signerede udgaver.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx