Af - 21/03-17 08:36

TV: Forsøgte at redde sjælden tiger - slog den ihjel med gravkoTV: Forsøgte at redde sjælden tiger - slog den ihjel med gravko

Dyreelskere over hele verden er i sorg efter en indisk tiger er blevet slået ihjel på brutal vis.

En video, der viser en truet tiger blive knust og dræbt af en gravko under et fejlslået redningsforsøg, forarger dyreaktivister verden over, skriver Daily Mail.

TV: Rystende video går verden rundt: Udsultede bjørne tigger om mad
TV: Rystende video går verden rundt: Udsultede bjørne tigger om mad

I videoklippet ses den forvirrede og stærkt bedøvede tiger stå i et skovreservat nær den indiske Dabka-flod, mens adskillige borgere ser på.

Den lokale skovfoged besluttede sig angiveligt for at transportere det farlige kattedyr længere ind i skoven, efter at flere strejkede som konsekvens af, at to lokale arbejdere torsdag blev flået ihjel af en tiger.

TV: Her bliver cirkustiger bundet fast, så publikum kan tage fotos med den
TV: Her bliver cirkustiger bundet fast, så publikum kan tage fotos med den

Missionen var fra starten dømt til at gå galt.

De uerfarne reddere overdoserede den sjældne tiger med bedøvelsespile, hvorefter de forsøgte at løfte den op med en gravko. Føreren af det store stykke maskineri mistede overblikket, sænkede gravearmen og knuste nationaldyret.

- Tigeren pådrog sig skader på rygsøjlen, sandsynligvis fra gravkoen. Det er svært at sige, om den døde af overdosen eller skaderne, fortalte en dyrlæge med tilknytning til skoven.

Han klippede  løvindes klør, så de kunne bryde
Han klippede løvindes klør, så de kunne bryde

Debabrata Swain, medlem af landets officielle myndighed for bevaring af truede tigre, udtalte, at sagen nu vil blive undersøgt.

- Vi skal finde ud af, hvorfor standardproceduren ikke blev fulgt. Der er altid pres i en sådan situation, men vi må simpelthen ikke bruge en gravko til at fange en tiger, forklarede han Sunday Express.


LÆS OGSÅ: Kænguruer på fri fod i Vorbasse efter hærværk

LÆS OGSÅ: De løj pitbull død for at frelse den fra grusom ejer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx