Af Maria Cuculiza - 11/09-13 21:40; Opdateret: 11/09-13 21:52

Nyt løfte: Helt slut med dyre mobilregninger på ferienNyt løfte: Helt slut med dyre mobilregninger på ferien

EU lover nu lokal net- og mobiltakst til og fra indenfor EU

storybild

(Billede: Polfoto)

Først skal det være slut med at mobilselskaberne tager dobbelte takster, den såkaldte roaming, når vi bliver ringet op på ferie.

Og kort efter må det heller ikke være dyrere at ringe til Syditalien eller Kroatien end til din nabo.

Et abonnement, et Europa og ens pris. Uanset hvor du ringer hen eller hvem der ringer til dig i EU's 28 forskellige lande. Det er planen.

EU-kommissionen står foran at gøre op med det europæiske marked for mobil og intetnet. Det skal være billigere, meget billigere.

EU, der selv betegner indgrebene over for de dyre mobilregninger, som den mest ambitiøse plan i 26 år på telecommarkedet, siger ifølge BBC, at det skal være forbudt fra juli 2014 for teleselskaberne, at tage betaling for indgående opkald, og at alle andre roaming krav bliver forbudt fra 2016.

EU-kommissionen begrunder planerne med, at Europa er ved at falde bag ud i verden indenfor bredbånd, og ifølge kommissionens præsident, Jose Manuel Barrosso skal mobilselskaberne hurtigst muligt frem til at tilbyde samme pris i hele Europa for mobil og net.

- Disse skridt frem mod at EU skal være et stort marked er vigtig for Europas strategiske interesser og økonomiske vægt, siger Barrosso, der kalder det 'irriterende for både teleselskaber og forbrugere, at de i dag ikke har fuld og fair adgang til internet og mobiltjenester på tværs af EU's forskellige landegrænser.

Forslaget skal godkendes af alle medlemslande inden det kan træde i kraft.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx