Af Jeppe Elkjær Andersen - 18/10-17 08:44

Familier til afdøde soldater langer ud efter Trump: 'Fucking løgner'Familier til afdøde soldater langer ud efter Trump: 'Fucking løgner'

Hans løgne om forgængeren Barack Obama forfølger ham nu.

storybild

Donald Trump er kommet i modvind. EPA/JIM LO SCALZO (Billede: JIM LO SCALZO)

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er havnet i en storm af kritik. Det sker, efter præsidenten har været ude og sige, at tidligere præsidenter, herunder Trumps forgænger Barack Obama, ikke ringede til familierne til faldne amerikanske soldater efter deres tab.

Det har fået en stribe familier til faldne amerikanske soldater til at gå offentligt ud og kritisere præsident Trump.

En søster til en falden soldat skriver blandt andet på Twitter:

'Da min bror blev dræbt, lyttede præsident Bush, mens jeg skreg af ham, og han holdt om mig, mens jeg hulkede, din fede løgner,' skriver Delilia O'Malley i et tweet, der er blevet liket mere end 470.000 gange.


Og hun er langt fra den eneste, der har fået nok af præsident Trump, efter han mandag ved en pressekonference sagde, at 'de fleste af dem (tidligere amerikanske præsidenter, red.) foretog ikke opkald' til familier til faldne, amerikanske soldater. Trump slog fast, at Barack Obama 'somme tider' foretog opkald til familier til faldne soldater, men at 'andre præsidenter ikke gjorde'.

Det fik blandt andre Dililia O'Malley til tasterne, men også mange andre.

Blandt andre valgte Obamas tidligere cheffotograf, Pete Souza, at lægge et billede på Instagram med en tilhørende stærk historie. Billedet viser Barack Obama og Michelle Obama trøste forældrene til sergent Jared C. Monti, der posthumt får tildelt deres søns Medal of Honor - den højeste militære æresbevisning i USA.

Pete Souza skriver videre, at han tog stribevis af billeder af præsidentparret, der mødtes med og trøstede familiemedlemmer til faldne soldater.

Og i det hele taget har Trumps kommentarer fået folk til tasterne.

Adskillige personer er siden gået på Twitter og i rette med Trump.Den megen kritik, har fået Donald Trump til at kommentere yderligere på sagen. Tirsdag slog han fast, at Barack Obama aldrig foretog et opkald til general John F. Kelly, der for tiden arbejder som Trumps stabschef, da han mistede sin søn i 2010, da han var udsendt til Afghanistan.

Senere kunne NBC News slå fast, at Barack Obama aldrig foretog et opkald til John F. Kelly, men da Barack Obama omkring et halv år senere var vært for en morgenmad for pårørende til faldne soldater, sad John F. Kelly og hustru ved hovedbordet sammen med præsidenten.

En af de mere prominente kritikere af Trumps kritik af de foregående præsidenter er Barack Obamas justitsminister Eric Holder. På Twitter skriver han blandt andet: 'Stop de forbandede løgne - du er præsident'. Her vedhæfter han et billede af Barack Obama, der er mødt op for at modtage afdøde amerikanske soldater.


Talsmand for præsident George W. Bush har også været ude og kritisere Trumps udtalelser. Her siger Freddy Ford, at Bush 'skrev til alle familierne til de faldne,' og at Bush mødtes med hundredvis, hvis ikke tusindvis' af familiemedlemmer til afdøde i amerikanske krige.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hovedvej flyder med gylle: 'Der...
bt.dk
Børnefødselsdag udviklede sig...
bt.dk
Bruuns klumme: Hvorfor først nu, Wenger?
bt.dk
Dansk musiker vil være 'X...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx