Af Mathias Tuxen - 17/09-17 10:17

Derfor brænder Trump-tilhængere deres hatte i protest Derfor brænder Trump-tilhængere deres hatte i protest

I de seneste par dage går en noget bizar tendens igen på de sociale medier.

storybild

Screenshot Twitter

Trump-tilhængere deler videoer og fotos, hvor de brænder den ikoniske, røde trump-kasket. Det skriver NRK.


De amerikanske Trump-tilhængere protesterer mod præsidentens seneste forhandlinger med demokraterne omkring en aftale, der skal erstatte den nuværende, og sikre, at unge og illegale immigranter kan forblive i USA.

Det er tydeligvis et skridt i den forkerte retning ifølge mange af præsidentens tilhængere, som protesterer mod aftalen på de sociale medier under emneordet; #burnmyMAGAhat og #AmnestyDon

I de mange videoer og billeder er det den ikoniske, røde kasket med den lige så populære tekst 'Make America Great Again', som går op i flammer.

Trump skifter kurs og vækker vrede hos vælgerne

I begyndelsen af august varslede præsidenten dog ellers, at han ville ophæve retten til programmet Daca (Deferred Action for Childhood Arrivals, red.), der giver unge og illegale immigranter mulighed for at få en fornybar arbejdstilladelse, hvis de kom til USA, før de fyldte 16 år.

Programmet blev oprindeligt indført af Trumps forgænger Barack Obama og vurderes at hjælpe og beskytte omkring 800.000 unge immigranter.

Trumps ønske om at tilbagerulle Daca-programmet, indført af Obama-adminstrationen i 2012, har undervejs mødt stor modstand rundt om i USA, men nu hvor præsident Trump skifter kurs og forhandler med demokraterne om en ny aftale, der beskytter de unge og illegale immigranter, møder han i stedet protester fra egne rækker - herunder flere vælgere der føler sig svigtet.

Et tydeligt bevis på, at indvandring og jobmarkedet stadig er brændvarme emner i amerikansk politik.

'Jeg mistede så meget ved åbent at vise min støtte til Trump fra begyndelsen. Følelsen af forræderi er kvalmende' skriver en bruger på Twitter.


Det er dog ikke alle Trump-tilhængere, der ønsker at brænde deres kasket eller protestere mod præsidentens mere forsonende kurs over for illegale immigranter.

'Min MAGA kasket har det godt og er i live. Jeg ville aldrig brænde den - forrædere..' skriver en anden bruger på Twitter.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

AC sables ned efter brøler:...
bt.dk
Bendtners store kærlighed på...
bt.dk
Indbyggere kæmpede med kræft og...
bt.dk
Banedanmark efter forsinkelser landet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx