Af - 17/12-15 08:39

Malala overlevede skud i hovedet: Nu sætter hun Trump til vægs med én sætningMalala overlevede skud i hovedet: Nu sætter hun Trump til vægs med én sætning

Den 18-årige Nobelpris-vinder har ikke meget til overs for den kontroversielle republikaner.

Bildstrecke im Grossformat »
Klik gennem galleriet for at se Malala Yousafzais vej til Nobelprisen. 9. oktober 2012 retter en attentatmand fra Taliban et våben mod Malala, der netop er på vej hjem fra skole. Kuglen rammer hendes hoved, hals og skulder. Malala transporteres til et hospital i militærhelikopter. Det første billede af Malala efter hun igen er ved bevidsthed efter angrebet. Hun er på daværende tidspunkt på Queen Elizabeth Hospital i Birmingham, Storbritannien. I bedring på hospitalet. Malala med sin far Ziauddin og to yngre brødre, Atal til højre og Khushal til venstre. Malala på hospitalet. Hun har gennemgået en operation, der har rekonstrueret hendes kranium med en titaniumplade. Samtidig har hun fået et implantat for at genskabe hørelsen i venstre øre. Malala giver sit første interview efter angrebet. "Jeg ønsker at alle piger, alle børn, får en uddannelse". Malala holder tale i FN's hovedkvarter. Malala holder tale ved åbningen af et bibliotek i Birmingham. Fodboldstjernen David Beckham overrækker Malala prisen med navnet 'Mirror Pride of Britain Teenager of Courage Award'. Malala modtager prisen 'The Women of the Year Fund Honoree Award' ved Glamour Women of the Year Awards i New York. Her besøger hun en flytningtelejr nær den Syriske grænse ved Jordan. Malala modtager Nobels fredspris sammen med den indiske børnerettighedsaktivist Kailash Satyarthi. 17-årige Malala under Nobelpris-ceremonien i Oslo. Den blodige skoleuniform, som Malala bar under angrebet i oktober 2012, gøres klar til at blive udstillet i Oslo. Malala besøger familier til de piger, der er blevet kidnappet af den militante gruppe Boko Haram i Nigeria. Her står hun med et billede af skolepigen Sarah Samuel. Malala står ved siden af moderen til Sarah, Rebecca. Malala fejrer sin 18 års fødselsdag i Libanon med syriske flygtninge. Hun åbner her en skole i Bekaa Valley som er finansieret af NGO'en hun har etableret med sin far.

Malala Yousafzai var kun 17 år, da hun som den yngste nogensinde sidste år modtog Nobels Fredspris i Oslo.

Og siden da har hun brugt sin stemme til at udbrede fredelige budskaber.

GALLERI: Verdens stærkeste Malala fylder 18
GALLERI: Verdens stærkeste Malala fylder 18

Senest har den nu 18-årige Malala meldt sig i koret af folk, der langer ud efter den republikanske politiker Donald Trumps kontroversielle forslag om at forbyde muslimer indrejse i USA. Det skriver Independent.

Malala kalder Trumps forslag for "fuld af had" og advarer om, at den slags udtalelser kun vil radikalisere flere muslimer.

Nobel-vinder: Alle børn skal 12 år i skole
Nobel-vinder: Alle børn skal 12 år i skole

- Hvis din intention er at stoppe terrorisme, så lad være med at give en hel befolkningsgruppe af muslimer skylden. Det vil ikke stoppe terrorisme. Det vil bare radikalisere endnu flere, sagde Malala Yousafzai til nyhedsbureauet AFP tirsdag.

Her var hun mødt op for at tale til en mindehøjtidelighed for ofrene for Talabans massakre ved en skole i Peshawar sidste år, der dræbte 150 skolebørn og lærere.

10 mænd idømt fængsel på livstid for angreb på Malala
10 mænd idømt fængsel på livstid for angreb på Malala

Malala Yousafzai betegner Donald Trumps udtalelser som "tragiske" og "fuld af diskrimination imod andre". Hun advarer mod, at den slags udtalelser kan have vidtrækkende konsekvenser.

- Det er vigtigt, at hvad end politikere siger, hvad end medierne skriver, så skal de være meget forsigtige omkring det, siger Malala Yousafzai.

LÆS OGSÅ: Bush i debat: - Trump er en kaos-kandidat

LÆS OGSÅ: Donald Trump vækker opstandelse i Storbritannien

LÆS OGSÅ: Trump: Muslim-forbud er som politik under Roosevelt

LÆS OGSÅ: Trump vil nægte muslimer at rejse ind i USA

LÆS OGSÅ: TV: Donald Trump håner handicappet journalist i tale

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx