Af - 08/11-15 12:31; Opdateret: 08/11-15 13:08

Rasende bryllupsfotograf går viralt: DROP SMARTPHONES!Rasende bryllupsfotograf går viralt: DROP SMARTPHONES!

En australsk bryllupsfotograf er gået viralt med en opfordring til kommende brudepar - og en opsang til deres gæster.

Bildstrecke im Grossformat »

- Denne brudgom var nødt til at læne sig ud til siden bare for at kunne se sin brud. Hvorfor? Fordi gæster med deres telefoner står i vejen, skriver Thomas Stewart i sit Facebook-opslag.

- Okay, jeg har fået nok. Jeg vil gerne snakke med jer alle om gæster, der bruger mobiltelefoner/kameraer til bryllupper.

Sådan indleder den 33-årige australske fotograf Thomas Stewart et længere Facebook-opslag, der på lidt over et døgn er blevet delt mere end 57.000 gange med over 85.000 likes og 25.000 kommentarer til følge.

GALLERI: Fotograf ventede i årevis på dette foto
GALLERI: Fotograf ventede i årevis på dette foto

Han har vedhæftet et foto, han tog til et bryllup for nylig, som på glimrende vis illustrerer hans pointe: Smartphones hører ingen steder hjemme under en bryllupsceremoni, når der er en fotograf til stede.

- Se det her billede. Denne brudgom var nødt til at læne sig ud til siden bare for at kunne se sin brud. Hvorfor? Fordi gæster med deres telefoner står i vejen, skriver Thomas Stewart og fortsætter:

- Gæster med telefoner, iPads og kameraer går i vejen for fotografen. De ved ikke, hvordan de skal undgå at stå i vejen. De ødelægger ofte mange af vores billeder. I betaler fotografen en hel del penge; det betyder, I vil have gode billeder. Men vi kan ikke gøre vores bedste, når folk går i vejen.

Skræmmende billeder viser, hvor meget tid vi bruger på mobilen
Skræmmende billeder viser, hvor meget tid vi bruger på mobilen

Thomas Stewart har været bryllupsfotograf på fuld tid i seks år. I en e-mail til metroxpress fortæller han, at han oplever fænomenet til langt de fleste ceremonier, han fotograferer:

- Jeg ser det måske til 2/3 af mine bryllupper; i bund og grund til alle bryllupper, hvor bruden og brudgommen ikke specifikt har frabedt sig, at folk bruger telefoner, skriver han.

I sit Facebook-opslag lægger han vægt på, at iPhone-fotos som regel er elendige alligevel, inden han kommer til sin endelige - og vigtigste - pointe:

- Forestil dig, at du er i midten af din egen bryllupsceremoni. Du er glad. Du kigger hurtigt ud mod dine gæster for at se dem dele dette lykkelige øjeblik med dig - måske endda fælde en tåre. Hvad ser du? INGEN ANSIGTER OVERHOVEDET, FORDI DE ALLE SAMMEN ER GEMT BAG TELEFONER OG KAMERAER!

- Jeg tvivler stærkt på, at det er sådan, du vil huske dit bryllup, lyder den vrede udmelding.

Populært bryllup: Brudepar giver gæsterne en hashbar i stedet for en almindelig bar
Populært bryllup: Brudepar giver gæsterne en hashbar i stedet for en almindelig bar

Derfor har han en opfordring til samtlige kommende brudepar:

- Jeg bønfalder jer, og jeg vil gøre dette meget simpelt: Vær søde at have en komplet frakoblet bryllupsceremoni.

... Og en opsang til gæsterne:

- I er ikke blevet inviteret for at tage billeder, som brudeparret sikkert ikke rigtig ser alligevel. De vil have dig der med dem i hjerte og sjæl, og de vil se jeres tårevædede øjne, som I udgør en del af deres ceremoni. I er vidner til deres bryllup, så for guds skyld - kig på dem med øjne og sjæl, ikke jeres telefoner.

Thomas Stewart fortæller til metroxpress, at han var forbavset, da han tændte sin telefon og så, hvor meget opmærksomhed, hans opslag har fået. Men han håber, at det kan få en positiv virkning.

- Forhåbentlig vil min opsang få par til at tænke lidt mere over, om de skal tillade brugen af teknologi under ceremonien. Faktisk ved jeg, at det allerede har haft en virkning: en kollega skrev til mig i dag for at fortælle, at hun mødtes med nogle nye kunder i dag. De henviste til min opsang og fortalte hende, at de vil have et frakoblet bryllup!

Du kan se Thomas Stewarts opslag i sin fulde længde herunder. Og hvis du vil se, den smukke billedserie, han trods alt fik taget til brylluppet, kan du klikke her.

Right, I've had enough. I want to talk to you all about guests using mobile phones / cameras at weddings. I want to...

Posted by Thomas Stewart Photography on Thursday, 5 November 2015


LÆS OGSÅ: GALLERI: Verdens vildeste bryllup? Gift 38 gange på seks forskellige kontinenter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
Efter makabre drab på 3-årig og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx