Af Lars Sejr - 15/05-15 21:34; Opdateret: 15/05-15 22:16

Boston-bombemand idømt den strengeste strafBoston-bombemand idømt den strengeste straf

Dzhokhar Tsarnaev skal henrettes for sin rolle i bombeangrebet mod Boston Marathon.

Bildstrecke im Grossformat »

Jagten på bombemanden og hans bror førte til en menneskejagt i Boston.

Et nævningeting i Boston har fredag aften dansk tid dømt Dzhokhar Tsarnaev til døden, oplyser tv-stationen CNN og nyhedsbureauet AFP.

Øjenvidner siger til CNN, at den 21-årige mand ikke viste synlige reaktioner på kendelsen, da den blev læst op i retten i Boston, men at der var tårer i øjnene på flere familiemedlemmer til ofrene.

Tsarnaev blev i sidste måned kendt skyldig i bombeangrebet mod Boston Marathon i april 2013.

Nævningetinget har i mere end 14 timer over tre dage drøftet, hvilken straf Tsarnaev skulle have.

I sidste måned kendte det samme nævningeting ham skyldig i alle 30 anklagepunkter, hvoraf de 17 kunne udløse dødsstraf.

De 12 nævninge valgte at give denne straf for seks af anklagepunkterne, skriver nyhedsbureauet AFP, og dermed skal Tsarnaev henrettes med en dødelig indsprøjtning.

USA's justitsminister, Loretta Lynch, siger i en udtalelse, at nævningetinget er kommet frem til den rigtige beslutning.

- Den ultimative straf er passende for denne forfærdelige forbrydelse, og vi håber, at fuldførelsen af retssagen vil være en form for afslutning for ofrene, siger Lynch i en udtalelse.

Nogle af de overlevende, heriblandt forældre til de dræbte, havde talt for at give Tsarnaev fængsel på livstid uden mulighed for at anke dommen.

Med dødsstraffen følger nemlig en række ankemuligheder, som kan trække sagen yderligere ud og genoplive de ubehagelige minder, siger forældrene.

Tsarnaevs forsvarere havde også talt imod dødsstraffen. De har medgivet, at den unge mand sammen med sin bror Tamerlan stod bag to eksplosioner, hvor et par trykkogere fyldt med sprængstof og søm blev bragt til sprængning tæt på mållinjen for at ramme flest muligt.

Forsvarerne siger imidlertid, at den dengang 19-årige Dzhokhar blev manipuleret af sin mere radikaliserede bror til at deltage i angrebet.

Dzhokhars syv år ældre bror blev dræbt under de to brødres flugt fra politi og sikkerhedsfolk, hvor også en politibetjent blev dræbt.

I staten Massachusetts, hvor Boston ligger, er dødsstraffen afskaffet for mange år siden.

I dette tilfælde er det imidlertid ikke staten Massachusetts love, men de føderale, som tæller, og derfor kunne han idømmes dødsstraf.

LÆS OGSÅ: Støtten til dødsstraf falder markant i USA

LÆS OGSÅ: Domstol kender Tsarnaev skyldig i Boston-bombning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx