Af Kristian Dam Nygaard - 24/04-17 09:20

Få din barndom spoleret: Sådan har du aldrig set Mumitroldene førFå din barndom spoleret: Sådan har du aldrig set Mumitroldene før

Kan du huske, dengang mumitroldene iførte sig læderbukser, sort pisk og håndjern?

Bildstrecke im Grossformat »

Formentlig ikke, for det har aldrig været forfatteren Tove Janssons mening, at hendes små trolde skulle blive del af et homoerotiske eventyr, men sådan kan man i denne måned opleve dem på forsiden af det finske magasin Image Magazine - og det er ikke faldet i god jord.

Mumitroldene er noget af det fineste, der er kommet ud af Finland siden finsk lakrids, så rettighedshaverne bag mumi-konceptet var naturligvis ikke henrykte, da de så deres ikoniske trolde på kiosk-hylder landet over.

Det er uvist, hvad artiklen inde i bladet handler om, men forside-billederne er eftersigende inspireret af den finske kunstner Touko Valio Laaksonen, der under pseudonymet Tom of Finland er kendt for at lave homoerotisk kunst.

Mumi-organisationen og Image Magazine har indgået et forlig omkring billederne, der betyder, at magasinet skal donere små 22.000 kroner til velgørenhed for at have besudlet mumitroldenes ry.

Chefredaktør på Image Magazine siger til den finske avis Helsingin Sanomat, at det aldrig var deres mening at skabe røre, men blot at lave god journalistik.

Roleff Kråkström, der er bestyrelsesformand i Mumi-organisationen, tilføjer, at sagen blev klaret hurtigt, og at han som sådan ikke har noget imod magasinet.

- Image er et godt magasin og Sami Saramäes illustrationer ambitiøse.

Problemet var bare, at billederne blev sat i forbindelse med Tom of Finland, fortæller han.

LÆS OGSÅ: TV: Ny Mumi-serie kommer i 2019: Sådan ser den ud

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Piotr om fremtiden: 'Måske skulle...
bt.dk
Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Her er vinderen af børnenes MGP
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx