Af BERIT HARTUNG - 29/04-17 08:53

FIFA-kamp gik helt galt: Den ene brækkede armen - den anden skal i fængselFIFA-kamp gik helt galt: Den ene brækkede armen - den anden skal i fængsel

En FIFA-turnering gik helt galt i Norge, hvor to unge mænd kom op at slå under et FIFA-spil. Den ene endte med at få en brækket arm, og den anden skal en tur i fængsel.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet øverst: 5 råd fra en verdensmester - sådan bliver du god til FIFA.

Hvis du tror, din søn eller datter undgår enhver form for fysisk udfoldelse og dermed også skader, når han sidder timevis bag skærmen med sin spillekonsol, så kan du godt tro om igen. I hvert fald viser følgende historie, at det kan give brud på både krop og sjæl, når de unge kaster sig ud i e-sport.

Sidste efterår mødtes en flok unge mænd i 20'erne i den norske by Halden for at deltage i en FIFA-turnering.

Af hensyn til læsere, der enten ikke selv spiller spillet eller er beriget med en teenager på hjemadressen, skal det lige siges, at FIFA er et fodboldspil, og det er ikke ualmindeligt, at unge mødes og spiller turneringer med og mod hinanden.

Således også på Høgskolen i Østfold i Halden i det sydøstlige Norge.

På et tidspunkt ville en eller flere af de unge mænd stoppe turneringen og starte forfra, men det var ikke alle, der var enige i det.

Ikke desto mindre slukkede en af de unge for sin konsol, og det provokerede en af de andre så voldsomt, at han skubbede til den anden, som så kvitterede med at kaste sin konsol i hovedet på ham. Det lagde ikke ligefrem en dæmper på gemytterne, og ifølge Dagsavisen.no gik de to unge uden for, hvor tingene hurtigt udviklede sig.

8 gode råd: Sådan slår du dine venner i FIFA
8 gode råd: Sådan slår du dine venner i FIFA

Den ene greb en kæp og slog mod den anden, som meget fornuftigt løftede armen for at beskytte sig. Kæppen ramte hans arm så voldsomt, at både arm og kæp brækkede.

»Den tiltalte har forklaret, at han slog den forurettede med stokken med vilje, fordi han var gal. Han fortalte, at han gjorde det, fordi han ville hævne episoden med spillekonsollen. Derfor ville han ikke forlade stedet, før han selv havde gjort noget,« står der ifølge Dagsavisen i retspapirerne.

På trods af den brækkede kæp, forsøgte den tiltalte at slå sit offer med den igen, men fyren med den brækkede arm fløj i flæsket på den anden, og slagsmålet stoppede først, da nogle af deres kammerater fik dem skilt ad.

På hospitalet konstaterede lægerne, at der var flere brud på armen, og sagen er netop blevet behandlet i retten.

Den tiltalte mente, han handlede i selvforsvar, men retten købte ikke hans argument om nødværge. Han fik fem måneders fængsel. Derudover skal han betale sit offer 25.000 kroner i erstatning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx