Af Lars Sejr - 29/07-15 16:17

Disneyland afviser beskyldninger om forskelsbehandlingDisneyland afviser beskyldninger om forskelsbehandling

Disneyland i Paris beskyldes for at flå tyske luksuskunder i forholde til de franske. EU vil se på sagen.

storybild

(Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Disneyland i Paris afviser onsdag alle beskyldninger om, at forlystelsesparken prismæssigt skulle diskriminere kunder fra visse lande, skriver nyhedsbureauet AFP.

Afvisningen kommer dagen efter, at EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, indledte en undersøgelse af, om Disneyland i Paris forskelsbehandler sine tyske og britiske kunder.

- Vores priser er præcis de samme i hele EU, hvis man ser bort fra kursforskelle, siger Disneylands viceadministrerende direktør Julien Kaufmann til AFP. Han tilføjer, at de eneste andre prisforskelle gælder særtilbud.

- Den eneste prisforskel på et givet tidspunkt er knyttet til det faktum, at vi kører med særtilbud, som ikke nødvendigvis er de samme og ikke er tilgængelige på samme tid i alle europæiske lande, forklarer Kauffmann.

Vestager undersøger Disneyland for grov forskelsbehandling
Vestager undersøger Disneyland for grov forskelsbehandling

Ifølge avisen Financial Times betaler de franske kunder 1345 euro for en premiumpakke (10.053 kroner), mens britiske gæster betaler 13.966 kroner og tyskerne svimlende 18.276 kroner for Disneylands dyreste pakke.

Sådan en prisdiskriminering strider mod EU's konkurrenceregler.

EU-Kommissionen har modtaget flere klager over forlystelsesparken, der er Europas største.

Selfie-drama: Nu forbyder Disney World denne populære dims
Selfie-drama: Nu forbyder Disney World denne populære dims

Sagen kommer kun få dage efter, at Margrethe Vestager har anklaget seks store Hollywood-studier samt den britiske betalingskanal Sky for at bruge filmlicenser til at blokere for adgangen til indhold i andre lande.

- EU-Kommissionen og EU-forbrugerkontorer får regelmæssigt klager fra forbrugere, der oplever forskelsbehandling på grund af nationalitet eller bopæl, siger kommissionens talskvinde Elzbieta Bienkowska til avisen Sydsvenskan.

- Alt for ofte bliver forbrugere, der ønsker at købe tjenester eller varer i et andet EU-land nægtet den bedste pris, tilføjer hun.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Væbnet betjent blev uden for skole...
bt.dk
Kæmpe nedtur for 'irriteret' Axelsen:...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx