Af Sebastian Kirk - 06/09-17 20:16; Opdateret: 06/09-17 20:29

Nu er der en HELT NY type chokolade for første gang i 80 årNu er der en HELT NY type chokolade for første gang i 80 år

Verdens førende producent af chokolade har opfundet en helt ny type lyserød chokolade.

storybild

Ruby-chokoladen er opkaldt efter den rødlige kakaobønne (billedet), den er udviklet fra. (Billede: Berry Callebaut)

Mørk, lys og hvid - det er de tre slags chokolader, der findes.

Sådan har virkeligheden i hvert fald set ud de seneste 80 år, siden Nestlé opfandt hvid chokolade. Men nu findes der en helt ny type: Lyserød.

Således har den schweiziske virksomhed Barry Callebaut AG - verdens største inden for forarbejdning af kakaobønner - udviklet en ny variant, som man har valgt at kalde Ruby. Det skriver Bloomberg.

Der er ikke bare tale om chokolade med rødt farvestof i, som der allerede findes eksempler på. Denne lyserøde chokolade er baseret på den rødlige Ruby-kakaobønne, som ifølge Barry Callebaut giver chokoladen en let syrlig, men dog sød og naturlig smag af bær.

Virksomheden har arbejdet på chokoladen i 13 år, og det er først nu, det er lykkes at udnytte den røde kakaobønnes særlige egenskaber til at producere chokolade med. Tirsdag blev den så langt om længe præsenteret ved et event i Shanghai i Kina, men planen er, at den skal spredes til hele verden.

»Det er naturligt, det er farverigt, det er hedonistisk. Der er et element af nydelse over det, men det beholder autenciteten af chokolade. Det har en fin balance, der især henvender sig til unge,« siger Barry Callebaut-direktør Antoine de Saint-Affrique til Bloomberg.

Nyheden er potentielt enorm for chokoladebranchen, der er blevet ramt af svigtende salg de seneste år. Valentinsdag er allerede en stor dag for branchen, men ved tilgangen af en lyserød variant vil salget formentlig få et yderligere nøk op til februar.

»Vi ser frem til at samarbejde med vores partnere om at introducere dette innovative gennembrud til markedet og gøre den nye ruby-chokolade tilgængelig for chokoladeproducenter og forbrugere verden over som den fjerde type chokolade sammen med mørk, lys og hvid,« siger Peter Boone, der er kvalitetschef hos Barry Callebaut, i en pressemeddelelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny tendens inden for dating? Jeg går...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Mulig personpåkørsel: Flere toge...
bt.dk
Tidligere Riis-stjerne indrømmer for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx