Af - 09/04-15 12:44

Ny teori: Dødspilot hældte vanddrivende middel i kaptajnens kaffeNy teori: Dødspilot hældte vanddrivende middel i kaptajnens kaffe

Andreas Lubitz hældte vanddrivende middel i kaptajnens kaffe for at få ham ud af cockpittet, inden han crashede Airbus 320 og dræbte 150 mennesker, skriver tysk avis

Bildstrecke im Grossformat »

Mere og mere peger på, at det var nøje planlagt, da den 27-årige andenpilot Andreas Lubitz - tilsyneladende med fuldt overlæg - styrtede et Germanwings-fly af typen Airbus 320 ned og dræbte alle de 150 ombordværende.

Tragedien udspillede sig i de franske alper 24. marts, og selv om opklaringsarbejdet langt fra er afsluttet, peger alle indicier på tyske Lubitz som gerningsmanden.
Ifølge de oplysninger, som er lækket til pressen, led han af svær depression, og havde tidligere været i behandling for bl.a. selvmordstanker.

Efterforskere: Sådan fik andenpiloten flyet til at styrte
Efterforskere: Sådan fik andenpiloten flyet til at styrte

Germanwings-styrmand søgte på selvmord og cockpitdøre
Germanwings-styrmand søgte på selvmord og cockpitdøre

Inden flystyrtet skal han have brugt sin computer til at søge på informationer om selvmord, flystyrt og sikkerhedsforanstaltningerne omkring cockpits. En viden, der blev relevant, da flyets kaptajn, 36-årige Patrick Sondheimer, allerede efter en halv times flyvning forlod cockpittet for at gå på toilettet.
Lubitz udnyttede muligheden for at aflåse cockpittet og styre flyets passagerer i døden, mens kaptajnen desperat men forgæves forsøgte at bryde døren op.

Nu skriver den tyske avis express.de, at Lubitz på udspekuleret vis hældte vanddrivende middel i kaptajnens kaffe for at være sikker på, at han ville forlade cockpittet på den korte tur fra Barcelona til Düsseldorf.
Den information lægger endnu mere brænde på bålet til teorien om, at han nøje havde planlagt at tage livet af sig selv og alle ombordværende.

Anden sorte boks fra Germanwings-flyet er fundet
Anden sorte boks fra Germanwings-flyet er fundet

Der er endnu intet motiv for den grusomme forbrydelse, men flere medier spekulerer i, at hans kæreste netop havde afsluttet deres forhold.

En helt ny teori, som i dag præsenteres i flere engelske aviser, er, at det slet ikke var Andreas Lubitz, som fik flyet til at styrte. De skriver, at flyet kan have været offer for en hacker, som havde sikret sig kontrollen over flyet udefra. Teorien er dog blevet til på baggrund af særdeles tvivlsomme kilder.

LÆS OGSÅ: Styrmand fortalte flyselskab om depression

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx