Af Ritzau - 10/12-16 06:37; Opdateret: 10/12-16 08:08

CIA i hemmelig rapport: Rusland hjalp Trump i valgkampCIA i hemmelig rapport: Rusland hjalp Trump i valgkamp

I en hemmelig rapport fra CIA vurderes det, at Rusland forsøgte at hjælpe Trump til sejren i valgkamp.

storybild

GRAND RAPIDS, MI - DECEMBER 9: President-elect Donald Trump looks on during at the DeltaPlex Arena, December 9, 2016 in Grand Rapids, Michigan. President-elect Donald Trump is continuing his victory tour across the country. Drew Angerer/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == (Billede: Drew Angerer)

CIA konkluderer i en ny rapport, at Rusland forsøgte at sabotere og blande sig i præsidentvalget i USA, og at målet var at hjælpe Donald Trump til sejren.

Donald Trumps stab afviser rapportens indhold, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Dette er de folk, som påstod at Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben. Valget er for længst overstået med en af de største sejre i valgmandskollegiet nogensinde, skriver Trumps såkaldte overgangshold i en pressemeddelelse.

Det er avisen The Washington Post, der omtaler den hemmelige efterretningsrapport fredag. Avisen citerer kilder, der har kendskab til rapporten.

Blandt andet skriver avisen, at det var personer med forbindelser til Ruslands styre, der videregav stjålne e-mails fra Hillary Clinton og den demokratiske partiledelse til organisationen WikiLeaks.

Præsident Barack Obama beordrede tidligere på året en grundig gennemgang af alle de hackerangreb, der fandt sted i løbet af den amerikanske valgkamp.

Trump vandt højst overraskende USA's præsidentvalg over Demokraternes Hillary Clinton i november. Det er imidlertid ikke rigtigt, når Trump påstår, at det var en af de største sejre i historien.

Barack Obama fik eksempelvis både i 2008 og 2012 flere stemmer i valgmandskollegiet end Trump ifølge den politiske hjemmeside realclearpolitics.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Landsholdslegende om Laudrups...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx