Af - 04/06-15 15:26

Magisk: På søndag skal Gandalf og Dumbledore giftesMagisk: På søndag skal Gandalf og Dumbledore giftes

En Twitter-krig mellem Harry Potters mor og en flok homofober har ført et fortryllende bryllup med sig.

storybild

'Gandalf' og 'Dumbledore' skal giftes i The Equality House - der ligger lige overfor den homofobiske gruppe Westboro Baptist Church. (Billede: Google Maps)

De er begge verdensberømte troldmænd, og på søndag vil de sige ‘ja’ til hinanden og leve lykkeligt til deres dages ende.

Der er selvfølgelig tale om professor Albus Dumbledore fra ‘Harry Potter’-universet og Gandalf fra ‘Ringenes Herre’-universet, der søndag vil blive viet under en klassisk ceremoni i Kansas, USA.

Det kræver vist en forklaring.

Irland stemmer ja til homovielser
Irland stemmer ja til homovielser

Det hele startede med, at J.K. Rowling - forfatteren bag Harry Potter-bøgerne - for små to uger siden tweetede følgende i forbindelse med, at Irland stemte for, at homoseksuelle kan blive viet i landet:


‘Hvad hvis Dumbledore og Gandalf var bøsser sammen?’
‘Så kunne de blive gift i Irland’, lød det fra forfatteren.

Men der gik selvfølgelig ikke længe, før hun fik homofober på nakken. De berygtede homohadere fra den amerikanske sekt Westboro Baptist Church, der ihærdigt kæmper mod homoseksuelles rettigheder, ville ikke bare lade den joke stå hen.

- J.K. Rowling vil have Dumbledore og Gandalf til at gifte sig i Irland; hvis det sker, vil Westboro Baptist Church lave blokade!, lød det fra gruppen på Twitter.

Vælgere: Homovielser er Thornings bedste bedrift
Vælgere: Homovielser er Thornings bedste bedrift

Og J.K. Rowling var skarp i sit comeback:

- Ak, det fantastiske ved en sådan union på sådan et sted ville blæse jeres små, snæversynede sind ud af jeres tykke, fordrejede kranier.


J.K. Rowlings kommentar fik lovprisninger fra organisationen Planting Peace, der blandt andet kæmper for homoseksuelles rettigheder. Organisationen ejer et hus malet i regnbuens farver - LGBT-samfundets varemærke - der ligger lige over for Westboro Baptist Churchs hovedkvarter i Kansas.

Og her har man nu i sinde at gøre den opsigtsvækkende vielse til virkelighed - i hvert fald så vidt, det nu er muligt.

- Vi er glade for at kunne arrangere brylluppet mellem Dumbledore og Gandalf og stå sammen med dem mod intolerance og hylde lighed for alle. Westboro Baptist Church behøver ikke gå langt for at blokere denne forening - de kan bare kigge ud af deres vindue, siger Planting Peace-formand Aaron Jackson til Huffington Post.

Homovielser presser Irlands katolske kirke
Homovielser presser Irlands katolske kirke

Han fortæller, at man vil hyre to lokale skuespillere til at spille de to velkendte troldmænd, og at brylluppet vil foregå som en ‘traditionel vielsesceremoni’.

- Da vi læste duellen mellem J.K. Rowling og Westboro Baptist Church faldt vi hurtigt i hak med hendes budskab på mange planer. Og The Equality House blev opført for at tage kampen op mod væmmelige ord og aktioner fra grupper som WBC, siger han.

Brylluppet finder sted på søndag klokken 14 lokal tid.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx