Af Ritzau - 17/05-16 15:47; Opdateret: 17/05-16 16:27

Rusland og USA skal overvåge brud på våbenhvile i SyrienRusland og USA skal overvåge brud på våbenhvile i Syrien

Krænkelser af våbenhvilen i Syrien truer fredsprocessen. USA og Rusland lover at overvåge, hvem der står bag.

storybild

Efter et Syrien-møde i Wien tirsdag har USA og Rusland erklæret sig parate til undersøge, hvem der krænker våbenhvilen i Syrien. (Billede: Scanpix/Leonhard Foeger)

USA og Rusland lover at hjælpe med at afklare, hvem der bærer skylden for de fortsatte krænkelser af våbenhvilen i Syrien.

Det kom frem på et møde i Den Internationale Støttegruppe for Syrien tirsdag i Wien. Her kunne deltagerne til gengæld ikke blive enige om, hvornår FN-fredsprocessen kan genoptages.

- USA og Rusland erklærer sig parate til at tage skridt på det tekniske plan, så kan man kontrollere, hvem de skyldige i brud på våbenhvilen er, siger Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier.

Under samtalerne i den østrigske hovedstad er parterne også blevet enige om at tage konkrete skridt til at bedre den humanitære situation i Syrien.

Ifølge USA's udenrigsminister, John Kerry, håber man at kunne indsætte et overgangsstyre i Syrien 1. august.

John Kerry og den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, ledte mødet i støttegruppen, hvor repræsentanter for 17 lande deltog.

Støttegruppens store lande vil presse på for, at man genoptager FN-fredsprocessen for Syrien i begyndelsen af juni. Det fortæller den franske udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx