25/01-15 19:45

Ambassadør: Forventninger til Syriza vokser med succesAmbassadør: Forventninger til Syriza vokser med succes

Syriza ser ud til at kunne regere alene, hvilket sætter partiet under pres, da det skal leve op til valgløfter.

storybild

(Billede: Polfoto)

Opnår det venstreorienterede parti Syriza absolut flertal i parlamentet i Grækenland efter søndagens valg, vokser forventningerne fra de græske vælgere.

Det siger Danmarks ambassadør i Grækenland, Mette Knudsen, til Ritzau.

Det kan sætte partiet under pres, da det så skal leve op til forventningerne om at nedbringe gælden og genforhandle de internationale lånepakker på 240 milliarder euro.

Græsk måling: Venstrefløjen fører
Græsk måling: Venstrefløjen fører

Syriza står til mellem 35,5 og 39,5 procent af stemmerne, viser målinger efter lukning af valgstederne. Det kan være nok til at sikre partiet flertal alene, da det vindende parti får en bonus på 50 sæder i parlamentet ud af i alt 300.

- Syrizas vælgere er klar over, at partiets valgløfter om at gøre op med låneaftalerne ikke er så realistiske. Men hvis Syriza har absolut flertal, er forventningerne, til det partiet har lovet, større.

- Der er målinger blandt Syrizas vælgere, som peger på, at over 80 procent af vælgerne er klar over, at Grækenland er nødt til at finde frem til en anden aftale med långiverne, siger hun.

Magasin-angreb trækkes ind i græsk valgkamp
Magasin-angreb trækkes ind i græsk valgkamp

Grækenlands svar på danske Enhedslisten har bebudet, at man ønsker at nedsætte gælden og genforhandle de økonomiske stramninger, som de internationale långivere - Den Internationale Valutafond, EU og Den Europæiske Centralbank, har dikteret.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx