Af Fie West Madsen - 31/07-17 14:12

Intime detaljer om prinsessens sexliv: Dianas familie raser mod tv-kanalIntime detaljer om prinsessens sexliv: Dianas familie raser mod tv-kanal

Den 31. august er det 20 år siden, prinsesse Diana på tragisk vis mistede livet i en bilulykke. I den anledning har den britiske tv-kanal Channel 4 valgt at offentliggøre helt nye optagelser af prinsesse Diana, der blandt andet fortæller intime detaljer om hende og prins Charles' privatliv.

storybild

Prinsesse Dianas familie er stærkt imod, at britiske Channel 4 vil offentliggøre en dokumentar om Diana, der angiveligt fortæller intime detaljer om hende og prins Charles' sexliv. (Billede: JOEL ROBINE)

Dokumentaren, som har fået titlen 'Diana: In Her Own Words,' vil efter planen blive vist  6. august, men det er bestemt ikke med hverken prinsesse Dianas familie eller hendes venners gode vilje.

Ifølge den britiske avis Daily Mail har prinsesse Dianas bror, Earl Spencer, taget kontakt til Channel 4 på vegne af hele familien Spencer og bedt dem lade være med at vise de gamle optagelser. Han har blandt andet brugt den begrundelse, at optagelserne vil være særligt hårde for prinsessens sønner, prins William og prins Harry, at se.

Udover familien har også en af prinsesse Dianas nærmeste veninder Rosa Monckton taget kraftigt afstand fra Channel 4's beslutning om at vise optagelserne, som blev lavet af prinsesse Dianas stemmetræner Peter Settelen på Kensington Palace i starten af 1990'erne. Prinsesse Diana betror sig hudløst ærligt til Settelen i den tro, at optagelserne aldrig skulle vises til andre, mener hendes veninde.

»Jeg mener, hvor påtrængende er det her ikke? Det er ligegyldigt, at det var 20 år siden. Det gør slet ingen forskel. Tænk på den skade, de (Channel 4, red.), forårsager hendes familie og hendes sønner. Jeg synes, at det er ufølsomt og ubetænksomt over for dem,« siger Rosa Monckton til Daily Mail.

Hun mener, at man burde overlevere optagelserne til prins William og Harry.

Der er i alt lavet 12 optagelser, hvoraf Channel 4 baserer sin dokumentar:  'Diana: In Her Own Words' på syv af dem. BBC opgav i 2007 angiveligt planer om at offentliggøre selvsamme optagelser, fordi man ikke ønskede at gøre den royale familie ked af det. Klip fra optagelserne er allerede for 13 år siden blevet vist i USA, men de er aldrig blevet vist på britisk tv før.

På båndene fortæller prinsesse Diana blandt andet, hvordan hende og prins Charles havde sex en gang hver tredje uge, og hun hævder også, at prins Charles havde sagt, det var hans ret at have en elskerinde. På optagelserne fortæller hun desuden, hvordan hun overvejede at forlade livet som kongelig for at være sammen med sin bodyguard Barry Mannakee, som hun var »dybt forelsket« i.

Trods protesterne holder Channel 4 fast i sin beslutning om at vise optagelserne.

'Vi har nøje overvejet alt materiale, som bliver brugt i dokumentaren, og selvom optagelserne er lavet i privat regi, er emnerne, de omhandler, af offentlig interesse og giver et unikt indblik ind i de forberedelser Diana gjorde for at få en offentlig stemme og fortælle sin egen personlige historie, som kulminerede med hendes senere interview i Panorama (hvor Diana fortalte om utroskab red.),' lyder det blandt andet fra Channel 4 i en udtalelse ifølge The Independent.

'Dette unikke portræt af Diana giver hende en stemme og placerer den i centrum i en tid, hvor nationen reflekterer over hendes liv og død,' afslutter Channel 4.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Brand i ejendom i København: Bygning...
bt.dk
Efterlyst for milliontyveri: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx