Af Ritzau - 05/04-17 16:02

FN's Sikkerhedsråd kommer til Donald TrumpFN's Sikkerhedsråd kommer til Donald Trump

De 15 ambassadører i FN's Sikkerhedsråd rejser senere i april til Washington DC for at mødes med Donald Trump.

storybild

"America first", sagde Donald Trump, da han 20. januar blev indsat som præsident i USA. 24. april kommer ambassadørerne fra FN''s Sikkerhedsråd på besøg hos præsidenten for at drøfte de problemer, som verden slås med. (Billede: Scanpix/Brendan Smialowski)

Ambassadørerne for de 15 lande, der er medlemmer af FN's Sikkerhedsråd, rejser 24. april sydpå fra New York til den amerikanske forbundshovedstad, Washington DC.

Her skal de mødes med USA's præsident, Donald Trump, og amerikanske politikere, siger en højtstående diplomat ved FN-hovedkvarteret i New York.

Det ventes, at mødet mellem ambassadørerne og Trump vil handle om situationen i Syrien, den israelsk-palæstinensiske konflikt og også om amerikanske forslag om at skære ned på de økonomiske bidrag til FN.

Under valgkampen op til USA's præsidentvalg i november - det var det valg, som Trump vandt - afviste Donald Trump FN som "bare en klub for mennesker, der sætter sig sammen og taler og har det hyggeligt".

USA har i april præsidentskabet i FN's Sikkerhedsråd, hvilket giver Trump-administrationen en mulighed for at fremme sine udenrigspolitiske prioriteter i rådet.

Fem af de 15 medlemslande er faste medlemmer, mens de sidste ti pladser går på skift.

De fem faste medlemmer er USA, Storbritannien, Frankrig, Rusland og Kina.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
DF: Dræb danske statsborgere i hellig...
bt.dk
Lars Løkke henvender sig direkte til...
bt.dk
Rentegyser for boligejere: Vil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx