Af - 28/06-17 10:53

Kati fandt gammel filmrulle på loppemarked: Det gemte på en vild historieKati fandt gammel filmrulle på loppemarked: Det gemte på en vild historie

Et loppefund udover det sædvanlige.

storybild

38-årige Kati Dimoff fra Oregon har samlet på gamle kameraer og film i flere år og besøger jævnligt loppemarkeder for at finde gamle skatte. Hendes seneste køb viste sig at gemme på en helt særlig historie.

Det skriver Fox Oregon.

På et loppemarked i Portland fandt Kati Dimoff et gammelt kamera, og hun besluttede sig for at få filmrullen fremkaldt.

»Jeg fremkalder alle ruller film, som jeg finder, men denne rulle var meget gammel. Det er et mærke af film, som ikke er blevet produceret i årevis. Selve filmen var meget nedbrudt, så jeg tænkte, at hvis der var noget på den, ville det nok være interessant,« siger Kati Dimoff.

Og det må man i den grad sige, at det var. Filmrullen gemte nemlig på billeder fra en historisk begivenhed i amerikansk historie - det dødbringende udbrud af Mount St. Helens, en vulkan som ligger i Skamania-regionen i staten Washington.

Vulkanudbruddet er det mest dødbringende i amerikansk historie. 57 personer omkom i udbruddet, som endte med at koste mere end en milliard dollars i ejendomsskader.

På de gamle billeder ser man, hvordan enorme mængder røg og aske drev ind over Portland den 18, maj i 1980. Ét af billederne fra filmrullen var et familiebillede med fire personer på.

Kati Dimoff besluttede sig for at dele billederne på Facebook og i lokalavisen Oregon Live i håb om, at hun kunne finde frem til ejeren af kameraet.

Og det gav pote. Få dage senere sad Melvin Purvis nemlig på Facebook, da han pludselig faldt over billedet.

»Jeg faldt næsten af stolen. Det er mig på billedet,« siger Melvin Purvis til Oregon Live.

Han sad og kiggede på et billede af sig selv, sin kone Karen, sin mormor Faye Gardner og sin søn Tristan. Billedet, som stammer fra hans mormors kamera, blev taget af hans mor for 37 år siden.

Hverken Melvis' mormor, mor eller søn er i live mere, så det var en helt speciel oplevelse for ham, at se det sidste billede af dem sammen.

Melvin Purvis' mormor Faye Gardner døde i 1981 - blot et år efter at billedet blev taget, og han er ikke sikker på, hvad der skete med hendes ting, eller hvordan de endte på et loppemarked i Portland, men timingen gav ham gåsehud.

»Min mor døde den 10. juni. Også, blot få dage senere, dukker dette billede op ud af det blå. Jeg er ikke en religiøs person, men sådan noget her sætter da tankerne i gang...,« siger Melvin Purvis til Fox news.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx