Af - 27/01-15 06:37

Victoria kan ikke få børn for kræft: Nu skal kollega føde hendes babyVictoria kan ikke få børn for kræft: Nu skal kollega føde hendes baby

Ville du bære en andens barn?

Bildstrecke im Grossformat »

Den 32-årige Victoria Eames fra Storbritannien fik fjernet alt bortset fra sine æggestokke af frygt for kræft. Hendes største drøm var at få børn, og det kunne en ven og kollega heldigvis hjælpe med.

Det skriver Daily Mail.

Det hele begyndte med en rutinemæssig smear-test, der kontrollerer for kræft i livmoderhalsen. Her fik den 32-årige Victoria Eames en modbydelig overraskelse. Der var tegn på kræft. Lægen anbefalede hende nemlig at få fjernet livmoderen præventivt, så kræften ikke ville sprede sig og koste hende livet. Det var den sikreste løsning.

Selv om indgrebet reddede Victorias liv, var hun alligevel sønderknust. Der var nemlig en ting, som hun og kæresten James ikke længere kunne opnå. En ting, de begge længe havde ønsket sig.

- Der er mange mennesker, der ønsker sig et nydeligt hjem, ferier eller biler - jeg ville bare gerne have de simple ting - Jeg elsker min familie, jeg elsker James, og jeg ville bare gerne have min egen lille familie.

Smuk gestus: Han får lov til at rejse jorden rundt EFTER sin død
Smuk gestus: Han får lov til at rejse jorden rundt EFTER sin død

- Da jeg fik at vide, at jeg aldrig ville kunne blive gravid, lå min verden i ruiner, siger hun.

Heldigvis kunne kollegaen og veninden igennem ni år, Jenah Colledge, træde til. Hun tilbød straks, at hun ville være surrogatmor for parrets kommende barn, og lægge krop til en ni måneder lang graviditet med et af Victorias æg, der er befrugtet med James' sæd.

I første omgang ville Victoria ikke høre tale om det, men var glad for den store gestus. Da hun først havde fået lavet operationen, der fjernede hendes livmoder, kom hun dog på andre tanker. Derfor ringede hun Jenah op.

- Jeg sagde til hende, at jeg gerne ville alligevel, og hun sagde bare, at vi skulle se at komme i gang, fortæller den 32-årige brite.

Den perfekte gave: Far i gråd over søns rørende gestus
Den perfekte gave: Far i gråd over søns rørende gestus

TV: Her er de 7 tegn på kræft, som du skal kende
TV: Her er de 7 tegn på kræft, som du skal kende

Det fælles projekt bliver dog først til december, at Jenah kan hjælpe parret med at få det store babyønske opfyldt. Selv om lægerne har erklæret hende fri for kræft for nu, vil de stadig vente et år, før de tør flytte et af Victorias æg.

Imens er den vordende mor ved at gå til af spænding.

- Det lyder måske underligt, men det har faktisk været en positiv oplevelse for mig. Nu, hvor jeg kan se, hvad jeg har mistet, er det som om, at alting føles bedre - det er nærmest som om, at min liv er mere i fokus, farverne står klarere og skarpere. Jeg ved, hvor heldig jeg er, at jeg overhovedet er i live, siger Victoria Eames.

16-årig dreng med kræft er vild med hunde: Nu får han støtte fra en million på Facebook
16-årig dreng med kræft er vild med hunde: Nu får han støtte fra en million på Facebook

Om venindens store gestus siger den 32-årige, der kan se frem til at blive mor uden livmoder:

- Hun kommer aldrig til at forstå, hvor meget det hun gør, betyder for mig - Jeg kommer aldrig til at være i stand til at takke hende nok for at fuldende mit liv.

Victoria fik fjernet sin livmoder d. 3. december 2014, og den 18. blev hun erklæret fri for kræft, dog skal hun stadig til regelmæssige tjek hver tredje måned.

LÆS OGSÅ: Så sødt: Her ser Louise sin mor for første gang

LÆS OGSÅ: Ung far skriver sin egen rørende nekrolog: - Jeg var Spider-Man

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx