Af - 15/10-16 09:29; Opdateret: 15/10-16 09:39

Mystisk Instagram-konto samler klovnene: - Vi skal ud og jage i weekendenMystisk Instagram-konto samler klovnene: - Vi skal ud og jage i weekenden

En Instagram-konto vil samle alle klovne i Sverige for at skræmme folk i denne weekend. Politiet advarer mod det.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

Først blev det set rundt omkring i USA. Så Australien. Og så kom det til Europa, hvor Storbritannien først blev ramt, men hvor vores skandinaviske broderlande sidenhen også er blevet ofre for fænomenet.

Og forleden blev det også set i Danmark.

Nej, det er ikke ragnarok eller zombie-apokalypsen 'det' hentyder til, men derimod det fænomen, der netop nu hærger mange lande, hvor uhyggelige klovne bliver spottet rundt omkring i gadebilledet.

Klovn opsøgte børn på skole og truede dem på livet
Klovn opsøgte børn på skole og truede dem på livet

Sverige er hårdt ramt. Natten til fredag blev en mand stukket ned af en person gemt bag en klovnemaske, og senere fredag dukkede en klovn op og skræmte en børnehave nær den svenske by Kalmar.

Her kan man godt synes, at svenskerne måske har fået nok klovne-uhygge for denne gang. Men nej.

Nu er uhyggeligt klovne-fænomen kommet til Danmark
Nu er uhyggeligt klovne-fænomen kommet til Danmark

Således skriver Nyheter24, at en Instagram-konto nu opfordrer svenskere at hoppe på gaden iført klovnemasker i denne weekend.

'SÅ klar!!! Klovne, vi skal ud og jage i weekenden', skriver profilen for eksempel i et opslag, mens den i andre understreger, hvor vigtigt det er, og at det er tid til, at klovnene tager over.

Og lige meget om det er skrevet i spøg eller alvor, er det ikke sjovt, fortæller det svenske politi til Nyheter24.

- Det her er ikke sjovt, og det er gået så vidt, at folk er blevet truet og chikaneret af klovne. Vi må sørge for at gribe ind, så de ikke kan samles for at skræmme folk, siger Kjell Lindgren fra politiet.

Person med klovnemaske stikker ung mand med kniv i Sverige
Person med klovnemaske stikker ung mand med kniv i Sverige

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx