Af DANIEL SEISTRUP - 25/05-17 12:10

Trump mødte Pave Frans - men ikke alle var lige begejstredeTrump mødte Pave Frans - men ikke alle var lige begejstrede

Ved onsdagens møde mellem paven og Donald Trump fortrak paven ikke en mine, da de stod foran fotograferne. Donald Trump storsmilede til gengæld.

Bildstrecke im Grossformat »

Vatikanet den 24. maj.

Den amerikanske præsident Donald Trump ankom onsdag til Vatikanet i Rom, hvor han skulle møde en af sine største kritikere: Pave Frans.

Og under mødet så paven ikke glad ud. Selvom Donald Trump var storsmilende, så var der ikke mange glædestegn at spore hos den argentinske pave.

Under den amerikanske valgkamp sidste år havde de to magtfulde mænd nemlig været i verbal infight ude i offentligheden. Og sidste års stridigheder mellem de to er ifølge Jakob Egeris Thosen, ekspert i katolicisme, årsagen til, at paven ikke smiler, når han hilser på Donald Trump.

»Hvis man skal sige, hvorfor paven står og ser lidt mut ud, så er det, fordi paven vil vise, at alt imellem ham og Trump ikke er godt. Og det er så den måde, man gør det på,« siger han.

Og det uddyber Jakob Egeris Thosen.

»Trump har alt at vinde i et besøg med paven. Hvis præsidenten kan få nogle gode billeder med paven, så står han bedre i forhold det katolske bagland, der ikke kan lide ham. Derimod har paven mest at tabe ved sådan et besøg. En smilende Pave sammen med Trump vil nemlig virke som en blåstempling af præsidenten, en markering af, at man er kommet overens,« siger han.

Alligevel tager paven imod et besøg af Trump, fordi det er nødvendigt, mener Jakob Egeris Thosen. Nødvendigheden kommer af, at to af verdens mest mægtige mænd skal kunne tale sammen. Men særligt USA kan ikke leve med et dårligt forhold til paven.

»Pavens tilhængere er typisk ikke så glade for Trump. Det katolske samfund i USA er meget splittet omkring den amerikanske præsident. Halvdelen kan lide ham og den anden halvdel kan ikke,« siger Jakob Egeris Thosen.

Dagens møde mellem de to magtfulde mænd varede i 30 minutter, og inden mødet havde Donald Trump ifølge Reuters udtalt, at det var en stor ære, at skulle mødes med paven.

Men selvom Donald Trump siger, at det er en stor ære, at skulle møde paven, så tror Jakob Egeris Thosen ikke, at mødet ender med andet end en pragmatisk forsoning mellem de to.

»Mødet får nok kun den betydning, at man holder op med at tale grimt om hinanden. Paven og Trump er på mange områder modsætninger. På det personlige plan kan de ikke lide hinanden, det tror jeg ikke, at mødet ændre noget på,« siger han.

Politiet finder flere bomber under Manchester-ransagninger
Politiet finder flere bomber under Manchester-ransagninger

Efter mødet fortalte Donald Trump til paven, at han ville lytte til, hvad han havde fortalt ham. Hvilke ting, som præsidenten vil lytte til, vides ikke. Efterfølgende udvekslede de to parter også gaver med hinanden.

Under den verbale infight i den amerikanske valgkamp sidste år havde paven blandt andet udtalt, at Donald Trump ikke kunne være rigtig kristen, når han byggede mure i stedet for broer. Den udtalelse kaldte præsidenten efterfølgende for respektløs.


LÆS OGSÅ: Theresa May vil konfrontere Trump med USA's Manchester-læk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Karin i chok over brutalt overfald på...
bt.dk
Tophemmeligt møde i København: Her er...
bt.dk
Få måneder efter sit store tab:...
bt.dk
S og DF er enige: Vilde ulve skal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx