Af - 07/10-16 10:22

Derfor er 18-årige Johanna topløs på sit skolefotoDerfor er 18-årige Johanna topløs på sit skolefoto

Johanna Nenonen har vakt stor opsigt i Sverige.

storybild

18-årige Johanna Nenonen er i gang med det sidste år på Plusgymnasiet i Kristianstad, hvor hun er ved at uddanne sig som stylist, og den unge svensker vil nok sent blive glemt på skolen. Hun valgte nemlig som den eneste at være topløs på det årlige sjove skolefoto, som hendes klasse havde valgt et feministisk tema til.

En beslutning som skolens ansatte bestemt ikke var glade for, skriver Nyheter24.

14 brudekjoler, der aldrig skulle være blevet lavet
14 brudekjoler, der aldrig skulle være blevet lavet

- Man kunne ikke engang se mine bryster. Men da vi kom ind i klasselokalet, hvor billedet skulle tages, blev både fotograf og lærere vrede og skældte os ud, fordi det ikke var i orden, at jeg var afklædt. Der måtte ikke være nogen nøgenhed eller antydning af nøgenhed i skolekataloget, siger Johanna Nenonen til Nyheter24.

Fotografen endte dog med at gå med til at tage billedet, men gjorde det klart, at det ikke kom i den årlige fotobog.

- Fotografen og rektor på skolen kom frem til, at det ikke måtte komme med i skolekataloget, medmindre de redigerede en trøje ind på mig. Men så ville hele pointen med billedet jo forsvinde, siger Johanna Nenonen og tilføjer:
- Vi overvejer, om vi kan anmelde dem for diskriminering, men det kommer der sikkert ikke noget ud af. Men vi vil gerne gøre opmærksom på det her og hvor forkert det er.

Se billedet: Kim Kardashian viser bryster
Se billedet: Kim Kardashian viser bryster

Skolens rektor Jens Levin er ikke meget for at forholde sig fotoet.
- Jeg har været inde i sagen i cirka et minut. Det er fotografen, som har sagt, at det strider mod selskabets politik, og så har jeg ikke mere at tilføje. Det er det eneste, jeg har at sige om det, siger han til Nyheter24.

Ifølge skolefotografen er det dog op til skolen selv, om de vil bringe fotoet, hvilket er uafklaret.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx