09/05-14 10:31

Berygtet al-Qaeda-leder dræbt i YemenBerygtet al-Qaeda-leder dræbt i Yemen

Yemens sikkerhedsstyrker har dræbt en eftersøgt al-Qaeda-leder, som menes at stå bag flere bortførelser.

storybild

Yemens sikkerhedsstyrker har dræbt en eftersøgt al-Qaeda-leder, som menes at stå bag flere bortførelser. Her ses den tidligere og nu afdøde leder, Osama Bin Laden. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Natten til fredag blev en eftersøgt al-Qaeda-leder dræbt i Yemen, da sikkerhedsstyrker stoppede hans bil tæt på præsidentpaladset.

Al-Qaeda-lederen Shayef Mohammed Said al-Shabwani nægtede at lade sig anholde, og han mistede efterfølgende livet, da der opstod skyderier mellem sikkerhedsstyrkerne og bilens fire andre passagerer. En blev dræbt, de andre tre blev anholdt - to af dem blev såret.

Må ikke flyve til USA: Dit navn lyder som Al-Qaeda
Må ikke flyve til USA: Dit navn lyder som Al-Qaeda

Den dræbte al-Shabwani er blandt andet mistænkt for at stå bag en bølge af forsøg på bortførelser af vestlige diplomater i Yemen.

- Han var en af al-Qaedas farligste og mest eftersøgte ledere. Han var mistænkt for at være indblandet i bortførelser og drab på politibetjente og udlændinge, siger en talsmand for Yemens sikkerhedsstyrker.

Bin Ladens svigersøn dømt for terror
Bin Ladens svigersøn dømt for terror

Sikkerhedsstyrkerne i Yemen har været i højeste beredskab i hovedstaden Sanaa, siden militæret i sidste måned lancerede en offensiv mod al-Qaeda i den sydlige del af Yemen.

Torsdag skød ukendte mænd mod Saudi-Arabiens ambassade, dog uden at nogen kom til skade. Det sker, efter at der de seneste uger har været en række bortførelser af diplomater fra de vestlige ambassader i landet.

USA angriber terrormål med droner
USA angriber terrormål med droner

Så sent som mandag blev en franskmand dræbt og en anden såret i Sanaas diplomatiske kvarter, da bevæbnede mænd åbnende ild mod deres bil.

Den amerikanske ambassade i Yemen blev torsdag lukket af frygt for, at al-Qaeda vil hævne den offensive aktion mod al-Qaeda.

Gruppe tæt på al-Qaeda tager skylden i Kairo
Gruppe tæt på al-Qaeda tager skylden i Kairo

Ambassadelukningen skete på samme dag, som Yemens regering annoncerede, at militæret har tilbageerobret kontrollen i al-Qaeda-højborgen Azzan i det sydøstlige Yemen.

I slutningen af april dræbte amerikanske droner formentlig mere end 40 al-Qaeda medlemmer.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere undrede sig over tv-værts...
bt.dk
Reddet af vidne: Dansk baron frikendt...
bt.dk
FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx