Af - 23/07-16 13:41

Billedet af Maja og ældre mand giver folk håbet tilbageBilledet af Maja og ældre mand giver folk håbet tilbage

Et viralt foto fra Norge får folk til at lovprise en ansat på et plejehjem, der har taget sig tid til at gøre lidt ekstra for en beboer.

Bildstrecke im Grossformat »

Et ganske simpelt foto fra en fisketur går lige nu hele Norge rundt.

På billedet ser man en ung kvinde og en ældre mand i kørestol, der sidder og fisker ved vandkanten. Det er der i og for sig ikke noget særligt ved - men når man får konteksten med, går fotoet lige i hjertet.

Kvinden på billedet er Maja Solbakken, der er lægestuderende, og den ældre mand er beboer på et plejehjem i byen Engerdal, hvor Maja Solbakken er ansat som plejer.

Super Brugsen skriver rørende opslag: Samler ind til hjemløse Jan
Super Brugsen skriver rørende opslag: Samler ind til hjemløse Jan

Billedet er blevet delt på Facebook-siden 'Villmannsliv,' hvor det har fået knap 15.000 likes og 2.000 delinger på en uge. Folk i kommentarfeltet lovpriser den unge lægestuderende for at have taget sig tid til at tage med på fisketur, og mange giver udtryk for, at fotoet har givet dem troen på det norske sundhedsvæsen tilbage.

- Dette kommer manden til at leve på i lang tid! Tak, fordi der findes sådanne ildsjæle! 😢, skriver brugeren Ellen Hohle.

- Du er enestående og unik. Tak for dit bidrag til at gøre Norge varmere og for at tage ældreplejen alvorligt, skriver en anden bruger, Svein Henriksen.

Maja Solbakken fortæller til norske Nettavisen, at hun gerne ville give den ældre plejehjemsbeboer muligheden for at nyde sin store hobby.

- Han er meget interesseret i fiskeri og snakker meget om det. Derfor blev vi på afdelingen enige om, at det da måtte være muligt at få arrangeret en fisketur for ham, selv om der er mange ting, der skal passe sammen med bemanding, vejr og planlægning, da han sidder i kørestol, siger hun.

Rørende foto: Her besøger Chris Martin kræftsyge Marc på Rigshospitalet
Rørende foto: Her besøger Chris Martin kræftsyge Marc på Rigshospitalet

For nylig bød muligheden sig imidlertid, og så var det bare om at finde fiskegrejet frem og komme afsted. Maja fortæller, at de to havde en rigtig hyggelig dag ved vandet.

- Det var åbenlyst, at han nød det - og han fik tilmed fangst. Det var virkelig dejligt at se, at han satte pris på det, og det gode er, at det egentlig ikke kræver særlig meget. Der skal ikke så meget til, siger hun til Nettavisen og supplerer, at manden har snakket meget om turen, siden de var afsted, og at de endda også har været på endnu en tur siden.

Hun pointerer imidlertid, at hun ikke skal have al æren for at give manden lidt glæde i hverdagen.

- Det er ikke bare mig, som har sørget for det. En hel afdeling har samarbejdet om at få det til at ske, og nogen har måttet tage sig af mine opgaver, mens jeg var ude. Det er jo en travl hverdag. Men sådan noget prioriterer vi, siger Maja Solbakken.

Videoen der får dig til at græde: Da han ser sin brud, får tårerne frit løb
Videoen der får dig til at græde: Da han ser sin brud, får tårerne frit løb

Succesen med fisketurene har givet Engersdal Kommune blod på tanden, og fremover vil man forsøge at gøre mere individuelt for de ældre i byen, fortæller Kristin Opgård, der er enhedsleder for pleje og omsorg i kommunen.

- Det skal formes ud fra hver enkelts interesser og hvad de har lyst til at lave. Hvis du synes, det er dejligt at få en manicure, så skal du få det. Vil du sidde alene og læse, så ordner vi det. Det handler om, hvad der betyder noget for hver enkelt, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx