Af - 15/04-17 10:22

Dansk hospital hyldes i hele verden: Bøjede reglerne for Carstens sidste ønskeDansk hospital hyldes i hele verden: Bøjede reglerne for Carstens sidste ønske

Da Carsten Flemming Hansen fik at vide, at han kun havde kort tid tilbage at leve i, var han ikke i tvivl om sit sidste ønske. Han ville have et glas vin og cigaret.

Bildstrecke im Grossformat »

Da Carsten Flemming Hansen fik at vide, at han kun havde kort tid tilbage at leve i, var han ikke i tvivl om sit sidste ønske. Han ville have et glas vin og cigaret.

Det fik han lov til at få, mens sygeplejerskerne fra Aarhus Universitetshospital fik ham båret ud på en altan, hvorfra han kunne nyde solnedgangen - med sin vin og sin cigaret.

Billedet af 75-årige Carsten Flemming Hansen blev i sidste uge delt på hospitalets Facebook-side, hvor det fik stor opmærksomhed og blev delt flere tusinde gange. Men det er ikke kun folk herhjemme, der hylder hospitalet og sygeplejerskerne for at vise medmenneskelighed og en sidste respekt.

Det samme gør de også blevet i udlandet.

England, USA, Spanien, Italien, Australien, Sverige, Norge, Rumænien, Tyskland. Alle har delt den rørende historie.

Se bare i galleriet øverst.

75-årige Carsten Flemming Hansen blev i begyndelsen af april indlagt på Aarhus Universitetshospital med en udposning på pulsåren i maven, der var bristet. Dommen fra lægerne var ikke god. Han havde kun få dage tilbage. Måske endda kun få timer.

Derfor havde han et sidste ønske: Han ville have en cigaret og et glas vin. Det har hans datter - Mette Guldbech Demuth - fortalt til BT.

»Min fars sidste ønske var at få lov at nyde sin vin og nogle smøger. Det var det bedste for ham. Det har betydet meget for ham igennem hele livet. Han var irriteret over, at han ikke måtte ryge indenfor. For han ville jo gerne have sin allersidste smøg,« sagde hun i sidste uge.

Det er imod hospitalets regler at ryge indendørs, men en sygeplejerske fra afdelingen, hvor Carsten var indlagt, fik en idé. Ved stuen er der nemlig en altan, og der fik Carsten lov til at nyde solnedgangen med sin vin og en cigaret.

»Jeg tror, at sygeplejerskerne valgte at bøje reglerne, fordi det er et menneskeligt fag. De viste nærvær, empati og omsorgsfuldhed for min far. Det er alt, hvad de står for. Det har også betydet meget for os som familie, at min far kunne få sit sidste ønske opfyldt,« forklarede Mette Guldbech Demuth.

Carsten Flemming Hansen sov ind fire dage efter, billedet blev taget.

LÆS OGSÅ: Ekspedient forstod ikke valget af dukke: Nu hyldes lille pige for sit kloge svar

LÆS OGSÅ: Hun kysser sin hustru på direkte tv: Nu hyldes hun af én bestemt grund

LÆS OGSÅ: Norges dronning hyldes for 25 år gammel dansk kjole: 'Det er forbløffende'

LÆS OGSÅ: Debutinstruktør hyldes af filmkritikerne ved Bodilprisen

LÆS OGSÅ: Politiker vejer 17 kilo: Derfor deler han sine nøgenbilleder med verden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Var med på arbejde: Alexandra udtaler...
bt.dk
Enhåndet fighter får chancen: Nu skal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx