Af - 11/06-15 09:58; Opdateret: 11/06-15 11:03

Mystiske 'monsterfisk' falder ned fra himlenMystiske 'monsterfisk' falder ned fra himlen

I Fairbanks, Alaska, har de lokale fiskerimyndigheder på det seneste modtaget opkald om, at bizart-udseende fisk falder ned fra himmelen. Sultne måger menes at være forklaringen.

storybild

(Billede: Wikimedia Commons - U.S. Fish and Wildlife Service)

Ved flere tilfælde har borgere i Fairbanks, Alaska, rapporteret om, at mærkeligt udseende fisk pludselig er faldet ned fra himmelen. Øjenvidner har over for de lokale fiskerimyndigheder beskrevet dem som 'monsterfisk', der ligner en blanding mellem en ål og en slange med skarpe tænder.

Fisken, der reelt er tale om, er en lampret, hvilket er et yderst primitivt hvirveldyr. Ifølge amerikanske biologer havner de ålelignende kreaturer på landjorden, fordi jagtlystne måger dropper dem fra luften, når de jager dem i Chena-floden, som løber gennem byen.

Det rapporterer CBS News.

TV: Galt eller genialt? Fanger fisk med Lego
TV: Galt eller genialt? Fanger fisk med Lego

Der findes forskellige lampretter, men fælles for dem alle er munden reduceret til en rund sugekop med en til flere kredse skarpe tænder. Flodlampretten, som der her er tale om, er ensfarvet i lyse brunlige nuancer og har kun én tandkreds. Flodlampretten bliver cirka 30-40 centimeter lang.

TV: Kødædende piratfisk går amok under fodring
TV: Kødædende piratfisk går amok under fodring

Her har en fisk været i nærkontakt med en lampret, som ved hjælpe af sine skarpe tænder og sugekopmund sætter sig fast på fisken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx