Af Webstud/AS - 08/01-18 21:50

PETA: - Vi kræver veganske pølsehornPETA: - Vi kræver veganske pølsehorn

Nu giver forretningerne efter.

storybild

Indtil 7-Eleven introducerede pølsehorn som to-go snack til danskere, der bliver sultne på farten, var spisen mest af alt at finde ved børnefødselsdage. I Storbritannien er pølsehorn dog langt mere udbredte, ja nærmest en del af kulturen, hvilket nu får en berygtet dyrerettighedsorganisation til at kræve et vegansk alternativ fra en af landets største 'sausage roll'-forhandlere.

Storbritanniens største bagerkæde, Greggs, mødes nu af et krav fra PETA, People for Ethical Treatment of Animals, som tager bladet fra munden for at bede kæden om at introducere 'veganske pølsehorn'. Det skriver The Sun.

»Greggs siger, at de er 'opsatte på at gøre det rigtige' for kunderne, men chokerende nok tilbyder de ingen veganske sandwiches eller varme frokoster i deres 1700 britiske butikker,« skriver dyreretsorganisationen i en underskriftindsamling.

»PETA opfordrer Greggs til at lytte til dette voksende behov, tilføje et vegansk pølsehorn til menuen, og se de dyremishandlingsfri lækkerier blive revet af hylderne,« siger PETA om deres vision for plante-pølsehornene.

LÆS OGSÅ: Grov PETA-reklame fjernet: Her er tre tidligere bommerter

Trods PETAs opsang har Greggs faktisk kartoffelskiver, popcorn, soyadrikke og brød i veganske udgaver, men ikke hele retter, som PETA efterspørger.

»Vi forstår, at veganske og vegetariske diæter er af stigende betydning for mange mennesker - om det er af moralske eller sundhedsmæssige årsager, eller begge,« udtaler en talsmand fra Greggs ifølge The Sun.

»Som et selskab, der tror på at sætte kunderne i centrum af alt, vi laver, planlægger vi at introducere flere veganske og vegetariske muligheder i fremtiden.«

LÆS OGSÅ: Dyreværnsforening: Ost er sexistisk

'Sausage roll' defineres i den britiske ordbog som 'et stykke kød, der er pakket ind i dej og bagt'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
'Nogen af os vil altid gå rundt og...
bt.dk
Et af landets dyreste huse: Jensens...
bt.dk
Blev kendt som Mini Me: Austin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx