Af Ritzau - 20/12-16 10:48; Opdateret: 20/12-16 14:45

Røde Kors: 25.000 er ude af Aleppo - tusinder venter stadigRøde Kors: 25.000 er ude af Aleppo - tusinder venter stadig

Mandag blev 15.000 evakueret fra Aleppo. Det samlede antal er nu 25.000, meddeler hjælpeorganisation.

storybild

- Alene mandag har vi evakueret 15.000 mennesker fra det østlige Aleppo. Hvis vi medtager dem, som blev evakueret tirsdag, så er det totale antal 25.000, siger Røde Kors-talskvinde Ingy Sedky. (Billede: Scanpix/Baraa Al-halabi)

Mindst 25.000 mennesker er evakueret fra ruinerne i det østlige Aleppo, meddeler Røde Kors, som spiller en central rolle i processen.

- Alene mandag har vi evakueret 15.000 mennesker fra det østlige Aleppo. Hvis vi medtager dem, som blev evakueret tirsdag, så er det totale antal 25.000, siger talskvinde Ingy Sedky.

Ifølge hjælpeorganisationen venter tusindvis fortsat på at komme væk. Man har ikke overblik over antallet af tilbageværende i det østlige Aleppo.

Evakueringen af den syriske by blev indledt i sidste uge, da præsident Bashar al-Assads styre omsider gav grønt lys efter appeller fra hele verden.

Bustransporten af mennesker ud af byen blev dog indstillet fredag, da styret i Damaskus krævede Assad-støtter i to shiitiske landsbyer, der er belejret af oprørere, evakueret.

Det var en betingelse for at fortsætte buskørslerne fra det østlige Aleppo.

Derfor stod evakueringerne stille hen over weekenden, men de blev genoptaget natten til mandag.

Ingy Sedky siger, at 750 personer er kørt ud fra de to byer Foua og Kefraya.

Den Internationale Røde Kors Komité har overvåget evakueringen.

Flere end 310.000 mennesker er dræbt i krigen i Syrien. Den brød ud i foråret 2011, da et oprør mod Assad voksede i byer flere steder i landet.

Styret i Damaskus valgte tidligt at slå hårdt ned på demonstranterne, og snart var der tale om en reel krig mellem oprørere og styret i Damaskus.

I efteråret 2015 sendte Rusland militær støtte til Syrien. Russernes indmarch har betydet, at Bashar al-Assads styre har generobret kontrollen flere steder.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Guldvinder hældte øl i hovedet på...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Se billederne: FCM hyldet i stor stil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx