Af - 08/08-16 20:15

Presset Trump lover amerikanerne en skatte-revolutionPresset Trump lover amerikanerne en skatte-revolution

Donald Trump præsenterede mandag sin økonomiske politik. - Den er risikabel, og kan føre USA til en ny recession, vurderer ekspert.

storybild

Trump havde mange fjender blandt publikum, som flere gange afbrød hans tale, men han formåede at holde hovedet koldt. (Billede: Scanpix)

- We will make America grow again.

Det var en forvandlet Donald Trump, som mandag aften, dansk tid, gik på talerstolen i Detroit Economic Club og præsenterede sin økonomiske plan for USA.

Væk var den bombastiske hidsigprop, og i stedet var det noget, som mindede om en mainstream-politiker, der lovede amerikanerne en skatte-revolution og en øget konkurrenceevne på det globale marked.

Analytiker: Trumps finanspolitik er groft uansvarlig
Analytiker: Trumps finanspolitik er groft uansvarlig

Det vurderer Jørn Brøndal, lektor i Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet, der fulgte med i den konservative præsidentkandidats direkte tale til amerikanerne.

- Det var et tydeligt forsøg på at trykke på reset-knappen efter en uge med masser af problemer, der har fået ham til at styrtdykke i meningsmålingerne. Ikke mindst hans hårde kritik af forældrene til en død, amerikansk krigsveteran har skadet ham, siger Brøndal til metroxpress.

Trump vil afstive vaklende kampagne med tale om økonomien
Trump vil afstive vaklende kampagne med tale om økonomien

Det lykkedes den 70-årige boligmagnat med det iltre temperament at fremstå mere som en statsmand end tidligere.

- Der var mange 'hecklere' til stede, som afbrød hans tale, og han fremstod mere cool end tidligere i de situationer. Han forsøgte at ligne en mainstream-politiker, lyder vurderingen.

Hillary Clinton fører klart i nye målinger
Hillary Clinton fører klart i nye målinger

Indholdet i Trumps tale får dog ikke eksperten til at juble på amerikanernes vegne.

- Han har et risikabelt budskab, der, som nogle påpeger, kan føre USA i økonomisk recession; nemlig hans protektionisme kombineret med lovninger om en skatterevolution, som ikke er set siden Reagan, siger Jørn Brøndal.

LÆS OGSÅ: Trump ændrer kurs for at skabe mere enhed i sit parti

LÆS OGSÅ: Donald Trump støtter sin partifælle efter strid

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx