Af - 25/02-16 07:59

Derfor måtte Steve Jobs’ børn ikke selv bruge iPadDerfor måtte Steve Jobs’ børn ikke selv bruge iPad

Manden stod bag én verdens største teknologivirksomheder, men tillod ikke sine egne børn at bruge iPads og andre Apple produkter på grund af farerne ved teknologi.

Bildstrecke im Grossformat »
Du skal prøve ikke at stimulere din hjerne for meget inden sengetid, hvis du hurtigt vil falde søvn - og derved kan komme tidligere op uden at give afkald på søvn. Det betyder, at du ikke skal træne eller spise tæt på sengetid... Og at du skal pakke computeren eller smartphonen væk (... Men hey! Klik dig lige igennem galleriet først). Og nej.... Dette er ikke optimalt. Har du set dem, der gradvist med lys og lyd vækker dig? Sådan et skal du have. De vækker dig meget mere effektivt, end de gamle der nærmest skræmmer dig ud af sengen med høje, pludselige lyde. Hold dit soveværelse helt mørkt. Det giver dig en langt bedre søvn - selv de mindste lyskilder kan irritere og forværre søvnen. ... Din krop tilpasser sig nemlig. Så hvis du træner dig selv til at gå i seng klokken 22 hver aften, vil din krop tilpasse sig det og ende med at være træt hver aften klokken 12. Og det betyder altså, at du kan stå tidligt op og opfinde en iPhone eller købe en rullekravetrøje. Oplagt? Tjoh. Men den er altså god nok. Kaffe forværrer i høj grad din søvn. Drik mindre koffein - og overvej endda HELT at droppe koffein efter frokosttid. Og alkohol kan have samme effekt som koffein. - Og nej, du kan ikke bare drikke dig SÅ fuld at du besvimer. Der lader kroppen dig nemlig ikke sove i de dybere stadier, hvorfor du kan føle dig vildt træt efter en ellers lang nat oven på alkohol. Juuuhuuuuuuuu! Tidligt op og træn.......... Lyder som utopi. Men den er god nok. En gang morgentræning når du står op, giver dig energi og lader dig vågne hurtigt. Og en gang træning senere på dagen kan også hjælpe dig til at falde hurtigt i søvn om aftenen. En stor motivation til at komme ud fra dynen kan være en lækker omgang morgenmad. Det behøver ikke være vildt kompliceret, men lidt lækker juice og noget frisk brød, æg eller lignende (COCOPOPS!) kan give dig en grund til at skulle stå op. Så er der heldigvis gode apps, der kan redde dig. 'BetterMe' kan for eksempel skrive diverse standardbeskeder på din Facebook-væg, når du ikke kommer op med det samme. Og endnu værre er 'Aherk', der lægger pinlige billeder op på din Facebook, hver gang du trykker snooze. Og ellers kan du bare lægge dit vækkeur langt væk - og undgå at hoppe i seng efter, du har slukket det... Jeg taler af erfaring, når jeg fortæller, at det lidt ophæver effekten.

Udover at han havde holdninger til sine børns forbrug af teknologi, havde Steve Jobs også gode råd til at komme tidligt op om morgenen og komme godt igang med dagen. Se dem her i galleriet.

På trods af at Steve Jobs var grundlæggeren af Apple, tillod han ikke sine børn at bruge de produkter, han selv var hovedarkitekten bag. Det viser sig, at det er en tendens blandt magtfulde mennesker i teknologi-verden, skriver The Independent.

Gør som Steve Jobs: 8 tips til at komme tidligt op om morgenen
Gør som Steve Jobs: 8 tips til at komme tidligt op om morgenen

Ifølge The Independent blev Steve Jobs interviewet af Nick Bilton fra the New York Times lige efter lanceringen af den første iPad, hvor han bliver spurgt ind til, om hans børn kan lide produktet.

- De har slet ikke brugt den. Vi begrænser, hvor meget teknologi vores børn bruger i hjemmet, sagde Steve Jobs dengang til Nick Bilton.

Chris Anderson, tidligere redaktør på det teknologiske magasin Wired, fortalte dengang også Nick Bilton, at hans børn var efter ham på grund af, at han også begrænsede deres adgang til teknologi. Men det var der en god grund til.

- Det er fordi, at jeg har førstehåndserfaring med farerne ved teknologi. Jeg har set det ske i mig selv, jeg vil ikke se det ske for mine børn også, sagde han, ifølge The Independent, til Nick Bilton.

FILMANMELDELSE: Ny Steve Jobs-film er modig og vellykket
FILMANMELDELSE: Ny Steve Jobs-film er modig og vellykket

Det er denne tilgang til teknologi, som The Independent mener, at Steve Jobs også havde, når det kom til sine børn.

10 af de værste teknologiske forudsigelser
10 af de værste teknologiske forudsigelser

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
13 banker testet: Kassekreditten kan...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx