Af Ritzau - 21/10-16 19:53

Frankrig vil rydde migrantlejr i Calais i næste ugeFrankrig vil rydde migrantlejr i Calais i næste uge

6500 flygtninge og migranter skal i den kommende uge sendes videre fra den berygtede "Jungle" i Calais.

storybild

En fransk politimand sømmer fredag et opslag fast, der oplyser indbyggerne i "Junglen" om, at den midlertidige lejr snart vil blive ryddet. (Billede: Reuters/Pascal Rossignol)

På mandag vil Frankrig begynde at fjerne nogle af de flere tusinde migranter, der opholder sig i den midlertidige flygtningelejr kendt som "Junglen" i Calais.

Det oplyser en kilde i det franske indenrigsministerium.

Lejren forventes at være helt ryddet inden for en uge.

- Det er en operation, der rummer en risiko, siger embedsmanden.

Omkring 1250 betjente og gendarmer er sat ind i forbindelse med rydningen. Hvis der er migranter eller flygtninge, der nægter at flytte fra stedet, vil de blive anholdt.

Teltlejren i Calais er midlertidigt hjemsted for knap 6500 flygtninge og migranter, som håber at komme videre til Storbritannien. Den ligger ud til Den Engelske Kanal og tæt på den tunnel, der fører til England.

Nu skal de mange mennesker, der stammer fra blandt andet Syrien, Eritrea og Afghanistan, i stedet sendes til 450 forskellige asyl- og modtagecentre rundt om i Frankrig.

EU-regler forhindrer dem i at komme videre til Storbritannien, fordi de ifølge reglerne skal søge asyl i det første EU-land, de ankommer til.

"Junglen" i Calais er blevet symbol på de europæiske problemer med at løse flygtninge- og migrantkrisen i fællesskab.

Lejren er ligeledes blevet en irriterende faktor i forholdet mellem Frankrig og Storbritannien.

Der bor omkring 1300 uledsagede børn og unge i lejren. Storbritannien har lovet, at mindreårige med familie i landet kan få lov at rejse ind.

Tidligere i denne uge fik en mindre gruppe unge afghanere lov at rejse vestpå til Storbritannien.

Men Frankrig vil have briterne til at gå et skridt længere og leve op til tidligere løfter om at hjælpe sårbare børn, der er i Europa på egen hånd.

Den franske præsident, François Hollande, betegnede situationen i lejren som "uacceptabel", da han besøgte stedet i sidste måned.

Under sit besøg bekendtgjorde præsidenten, at lejren ville være lukket inden årets udgang.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx