Af Ritzau - 24/04-17 20:15; Opdateret: 25/04-17 04:40

USA indfører sanktioner mod syrere efter gasangrebUSA indfører sanktioner mod syrere efter gasangreb

Som reaktion på et kemisk angreb mod civile i Syrien har USA indført sanktioner mod ansatte ved syrisk center.

storybild

Et formodet gasangreb i Idlib-provinsen i Syrien kostede knap 90 mennesker livet tidligere på måneden. Mandag indfører USA sanktioner mod en række personer som reaktion. (Arkivfoto) (Billede: Reuters/Ammar Abdullah)

USA vil ikke tolerere, at den syriske regering benytter sig af kemiske våben. Derfor indfører amerikanerne sanktioner mod knap 300 personer.

Det oplyser USA's finansministerium mandag ifølge Reuters og AFP.

Ifølge finansminister Steven Mnuchin skal sanktionerne vise Syriens præsident, Bashar al-Assad, at gasangreb aldrig kan accepteres.

- Vi vil ikke tolerere kemiske våben fra nogen part, siger Mnunchin til pressen.

Sanktionerne rammer ansatte ved forskningscentret Syrian Scientific Studies and Research Center (SSRC). USA mener, at det er her, de kemiske våben er blevet fremstillet.

Nervegassen sarin eller en lignende forbudt giftgas blev anvendt i et angreb i Syrien 4. april. Knap 90 mennesker blev dræbt.

En række vestlige lande har beskyldt Bashar al-Assads luftvåben for at have kastet bomber med gas over byen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen.

Alle aktiver, som SSRC-ansatte har i USA, vil blive indefrosset. Det amerikanske finansministerium meddeler, at sanktionerne vil ramme 271 medarbejdere.

- Disse omfattende sanktioner går målrettet efter forskningscentret, der har spillet en rolle i den syriske diktator Bashar al-Assads forfærdelige kemiske angreb mod uskyldige civile mænd, kvinder og børn, siger Mnuchin.

- USA sender et stærkt signal med dette deltag. Og vi vil holde hele Assad-regimet ansvarlig for disse åbenlyse brud på menneskerettigheder, siger ministeren videre i en skriftlig udtalelse.

Den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, bakker amerikanerne op, og mener, at det er et vigtigt signal at sende til de, der gør brug af kemiske våben.

- De afskyelige angreb ved Khan Sheikhoun er en klar påmindelse om, at det internationale samfund må samarbejde for at hindre fremtidige angreb med kemiske våben, siger han.

De mange nye navne fordobler antallet af selskaber og personer, der er ramt af sanktioner i forbindelse med krigen i Syrien.

Ud over at fastfryse aktiver betyder sanktionerne, at de sanktionsramte ikke må lave forretning med amerikanske statsborgere og virksomheder.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Massivt jordskælv ryster ønation
bt.dk
Lystfisker fik helt usædvanlig...
bt.dk
Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx