Af - 17/03-17 10:19; Opdateret: 12/08-17 16:23

USA-støtte brugte over 20 millioner på at skyde drone ned - til 1000 kronerUSA-støtte brugte over 20 millioner på at skyde drone ned - til 1000 kroner

At bruge et missil med en pris på 23 millioner kroner til at skyde en civil drone er 'overkill', mener amerikansk general.

storybild

For et årti siden var droner forbeholdt militæret, men i de seneste år er droneteknologien blevet så billig, at de flyvende fartøjer er blevet hvermandseje. Den udvikling er kommet bag på militæret, skriver The Verge.

Kina returnerer undervandsdrone til USA
Kina returnerer undervandsdrone til USA

Tidligere på ugen stod General David Perkins på scenen til en konference for den amerikanske hær og talte om landets trusler. Hans tale handlede om, hvor svært det er blevet at forsvare sig, da Vesten ikke længere er de eneste med adgang til droner.

Drone leverer mobil og savklinge til indsat i fængsel
Drone leverer mobil og savklinge til indsat i fængsel

Især ét eksempel har fanget mediernes søgelys; nemlig historien om, at en billig drone, der kan købes i enhver elektronikbutik, blev skudt ned med et såkaldt Patriot-missil. Problemet er ikke dronen i sig selv, men derimod omkostningerne.

- Faktisk har vi en meget tæt allieret, der kæmpede mod en fjende, som brugte små droner, og de skød den ned med et Patriot-missil, sagde generalen på konferencen, dog uden at afsløre hvilken nation, han refererede til.

TV: Mand med drone fanger sin kone gennem 18 år i at være utro
TV: Mand med drone fanger sin kone gennem 18 år i at være utro

Medmindre du er militærekspert, har du sikkert ingen idé om, hvordan et Patriot-missil ser ud. Er det en lille håndholdt raket? Nej, det er det bestemt ikke. Det er et avanceret våben, hvor ét missil koster det samme at affyre som cirka én million skud med et haglgevær...

Det var måske en smule overkill, at affyre sådan et våben mod dronen.

To kurdere dræbt af drone og to franskmænd såret
To kurdere dræbt af drone og to franskmænd såret

- Problemet er ikke effekten; dronen havde ikke en chance - problemet er økonomien. Nu ved de, som fløj dronen, at de bare skal købe flere billige droner, flyve rundt og dermed opbruge modstanderens forsvarsbudget, bekymrede David Perkins sig over.

Generalen håber, at forsvaret fremover vil bruge rette midler til truslerne, så man undgår at spilde skattekroner. 'Det er som at erkende, at en flue er irriterende, men at en flueklasker er en bedre løsning end et haglgevær, skriver The Verge passende.

Israel afviser at kampfly er skudt ned i Syrien
Israel afviser at kampfly er skudt ned i Syrien

Det er dog ikke uden grund, at missilet blev rettet mod dronen. Islamisk Stat benytter sig nemlig af de billige droner til at udføre simple, men uhyggelige angreb. I videoen her ses det, hvordan de improviserede bomber stabiliseres af badmintonfjer.

Trump giver militæret 30 dage til ny plan for at besejre IS
Trump giver militæret 30 dage til ny plan for at besejre IS


LÆS OGSÅ: Satireprogram om ISIS får hug: - Skammeligt og usmageligt!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx