Af - 04/05-15 08:44

LISTE: 11 skøre ting vi googler prisen påLISTE: 11 skøre ting vi googler prisen på

Hvad koster en kamel, en slave eller en næseoperation? Undersøgelse viser, hvad hvert land oftest googler prisen på.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvad koster en nyre? Det vil de gerne vide i Iran, mens prisen på en næseoperation er det mest googlede i Albanien og Korea.

En ny oversigt lavet af sitet Fixr.com viser, hvad befolkningen i hvert land oftest googler prisen på. Og der er stor forskel på, hvad vi er interesseret i at købe verden over. I Serbien søger flest på prisen på en Big Mac, mens befolkningen i Schweiz overvejer at købe et Rolex-ur.

Disse 10 tricks vil gøre dig til Google-mester
Disse 10 tricks vil gøre dig til Google-mester

I USA er det mest populære pristjek et patent, mens lande som Thailand og Brasilien søger på prisen på en prostitueret. Befolkningen i afrikanske Mauritius vil vide, hvad en slave koster, mens de i Egypten vil vide, hvad de skal af med for en kamel.

I Danmark googler vi, måske ikke så overraskende, mest prisen på øl. Næsten lige så forudsigelige er de i Frankrig, hvor de vil vide, hvad en crossaint koster, og på Cuba er det selvfølgelig cigarer, det handler om.

Undersøgelsen er lavet på baggrund af Googles automatiske søgefunktion, som kan variere fra bruger til bruger afhængigt af personens browserhistorik, hvor personen bor og hvornår søgningen sker. Derfor kan undersøgelsen ikke bruges som vaskeægte videnskab, men mere som et underholdende mini-studie i forskellige kulture.

- Det afslører nogle kulturelle forskelle men viser også, hvor mange fællestræk der er verden over. Og så giver det indblik i nogle af de underlige ting, folk tænker på, når de er alene, skriver fixr.com.

Har du også Googlet det her? Det søgte vi mest på i 2014
Har du også Googlet det her? Det søgte vi mest på i 2014

Som når de i Japan bare må vide, hvad en vandmelon koster. Og i Ecuador skal vide, hvad en panama hat koster, mens canadier af en eller anden grund vil vide, hvad et pas koster.

Har du selv lyst til at dykke ned i undersøgelsens excel-ark, kan du finde det her.

LÆS OGSÅ: Overraskende liste: Her er verdens mest beundrede personer

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Sejlere giver prins Henrik ekstra 27...
bt.dk
Tusinder af danskere stod i kø for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx