Af Ritzau - 14/12-16 20:54; Opdateret: 15/12-16 01:54

Trump mødtes med kritiske tech-chefer i forsøg på forsoningTrump mødtes med kritiske tech-chefer i forsøg på forsoning

Trump mødtes onsdag med nogle af USA's mest magtfulde tech-direktører, som støttede Clinton i valgkampen.

storybild

Apples administrerende direktør, Tim Cook, var blandt de topchefer fra tech-industrien, som mødtes med USA's kommende præsident, Donald Trump, onsdag. (Billede: Scanpix/Stephen Lam)

Topcheferne for store amerikanske tech-virksomheder som Apple, Facebook, Microsoft og Google mødtes onsdag eftermiddag lokal tid med USA's kommende præsident, Donald Trump, i New York.

Det skete i et forsøg på at reparere forholdet mellem republikaneren og Silicon Valley-firmaerne, som stort set alle støttede Hillary Clinton under valgkampen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Jeg er her for at hjælpe jer med at gøre det godt, sagde Trump i sine indledende bemærkninger, som pressen kortvarigt fik lov at overvære.

- Vi vil have jer til at fortsætte den utrolige innovation. Der er ingen i verden som jer, tilføjede han.

Under valgkampen gav tech-folkene og Trump klart udtryk for deres afsky over for hinanden. Blandt andet opfordrede Trump sine vælgere til at boykotte Apple-produkter.

Formålet med onsdagens møde var således at rette fokus på parternes fælles mål i stedet for de områder, der er uenighed omkring - såsom indvandring, overvågning på nettet og handelsforholdet til Kina.

Særligt sidstnævnte har givet anledning til bekymring blandt virksomhederne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forholdet til Kina har nemlig fået skrammer, efter at Donald Trump har nægtet at love at holde fast i USA's såkaldte et-Kina-politik i forhold til Taiwan.

Der er tale om et meget ømtåleligt emne, da Kina betragter Taiwan som en kinesisk udbryderprovins.

Det kinesiske udenrigsministerium har derfor udtalt, at amerikansk-kinesisk samarbejde er "udelukket", hvis ikke USA anerkender Kinas kerneinteresser i Taiwan.

På onsdagens møde deltog kun en enkelt tech-leder, som under valgkampen støttede Trump og ikke Clinton. Det var medstifter af PayPal Peter Thiel.

Derudover deltog blandt andre chefer fra Apple, Microsoft, Google, Amazon, Tesla, Facebook og Oracle. Det samme gjorde Donald Trumps tre ældste børn, Donald Jr., Ivanka og Eric, og Trumps svigersøn, Jared Kusher.

Flere amerikanske medier kalder det desuden "bemærkelsesværdigt", at Twitters administrerende direktør, Jack Dorsey, ikke var med til mødet - især taget i betragtning hvor flittig en bruger af det sociale medie, Trump er.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

PostNord advarer mod falske beskeder
bt.dk
Billede går verden rundt: Ærkefan...
bt.dk
Statskassen lænset for milliarder: Nu...
bt.dk
Nye regler åbner for stribevis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx