Af - 18/06-15 15:08; Opdateret: 19/06-15 14:17

Medie: PET har sendt tre muslimer i torturfængslerMedie: PET har sendt tre muslimer i torturfængsler

Al Jazeera hævder, at tre muslimer er blevet fængslet og tortureret, fordi de nægtede at samarbejde med PET.

storybild

I en 35 minutter lang dokumentarfilm fra Al Jazeera fortæller blandt andet manden på billedet her om, hvordan han angiveligt er blevet tortureret i et libanesisk fængsel på ordre fra PET. (Billede: Screendump/AlJazeera)

Tre muslimer, der har boet i Danmark, er ifølge mediet Al Jazeera blevet sendt til nogle af de mest berygtede fængsler i Mellemøsten som følge af et samarbejde mellem de danske og libanesiske efterretningstjenester. Her skulle de være blevet tortureret.

Det skriver Al Jazeera i en længere artikel på deres hjemmeside, der er lavet på baggrund af en efterforskning fra mediets side. Al Jazeera har både produceret en 35 minutter lang dokumentarfilm om sagen og lavet en interaktiv hjemmeside, hvor de fremlægger deres undersøgelse.

Det skulle blandt andet dreje sig om to mænd med arabisk oprindelse, der, efter de nægtede at arbejde for PET, blev anholdt og tortureret i Libanon. De påstår så ifølge Al Jazeera, at det libanesiske politi fulgte ordre, der kom fra Danmark.

Al Jazeera har i den forbindelse henvendt sig til PET, der giver følgende svar til det arabiske medie:

'PET samarbejder med en stort antal myndigheder i hele verden med det formål at beskytte danske interesser i og uden for Danmark. Men PET kan, må eller vil under ingen omstændigheder bistå eller tilskynde til tortur. PET har ikke yderligere kommentarer.'

PET har over for metroxpress bekræftet, at de er blevet kontaktet af Al Jazeera, og at de har givet det ovenstående svar. Derudover har de ingen kommentarer til sagen.

Råb om terror skal behandles af landsretten
Råb om terror skal behandles af landsretten

Ifølge Al Jazeera har den libanesiske efterretningstjeneste også afvist påstanden, at de skulle være involveret. Det skulle være sket i et interview med den tidligere indenrigsminister, Ziad Baroud, der har sagt, at han aldrig har modtaget forespørglser fra andre lande om at afhøre europæiske borgere.

En af de danske muslimer, som Al Jazeera har talt med, er Ali Ibrahim, der er født i Libanon, men i 2006 boede han i Danmark. Her blev han angiveligt tilbudt et samarbejde af PET, og han blev efterfølgende truet, da han nægtede det.

PET ville ud fra det, som Ali Ibrahim fortæller i Al Jazeeras dokumentarfilm, tvinge ham til at komme forbi politiet hver uge for at skrive under på, at han stadig var i landet, hvis han nægtede at samarbejde.

Flygtninge på vej til Norge mistænkes for terror
Flygtninge på vej til Norge mistænkes for terror

Da han spørger ind til, hvad der vil ske, hvis han tager til Libanon, får han angiveligt at vide, at PET 'har venner overalt' - også i Libanon.

Ali Ibrahim vælger så alligevel at rejse til Libanon, og der bliver han kidnappet midt i Tripolis gader for øjnene af sin kone og deres børn.

Hans påstand er så, at han var otte måneder var i isolationsfængsel, regelmæssigt fik tæv og var udsat for vold og tortur i løbet af tre års fængsel i Roumieh-fængslet i Libanon.

LÆS OGSÅ: BBC: Terrormistænkt går frit rundt i Aarhus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx