Af Ritzau - 08/04-16 17:21

Saudi-Arabien og Egypten vil bygge bro over Det Røde HavSaudi-Arabien og Egypten vil bygge bro over Det Røde Hav

En bro skal knytte Egypten og Saudi-Arabien tættere sammen, siger kong Salman under besøg i Kairo.

storybild

Saudi-Arabiens kong Salman (i midten) under et møde i sidste måned med Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi (t.h.) (Billede: AP/Untitled)

Saudi-Arabien og Egypten er blevet enige om at bygge en bro mellem de to lande. Den skal strække sig hen over Det Røde Hav, oplyser den saudiske kong Salman efter et møde med Egyptens præsident.

- Jeg enedes med min bror, Hans Excellence præsident Abdel Fattah al-Sisi, om at bygge en bro der forbinder de to lande, siger kongen under et besøg i Kairo.

- Dette historiske skridt for at forbinde de to kontinenter, Afrika og Asien, er en kvalitativ forandring, der vil øge handlen mellem de to lande til hidtil usete niveauer, tilføjer kong Salman.

Kongen afslørede planerne efter et møde med den egyptiske præsident Sisi, som oplyser, at broen vil blive opkaldt efter kongen.

Efter meddelelsen om den kommende bro underskrev repræsentanter for de to lande en række handels- og investeringsaftaler.

En egyptisk regeringsembedsmand siger, at der er indgået aftaler mellem Saudi-Arabien og Egypten til en værdi af omkring 1,7 milliarder dollar (11 milliarder kroner).

Aftalerne handler blandt andet om at bygge et universitet, et kraftværk og flere huse på den sydlige del af Sinai-halvøen.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter makabre drab på 3-årig og...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx