Af - 10/03-14 18:30; Opdateret: 10/03-14 18:48

Forsvundet fly er stadig et mysterium: Håbefulde spor var blindgydeForsvundet fly er stadig et mysterium: Håbefulde spor var blindgyde

Fly med 239 personer om bord er sporløst forsvundet. Oliepøl og flydende genstand var falske spor.

storybild

De malaysiske myndigheder informere verden om det forsvundne fly MH370, som efter alt at dømme er styrtet ned med 239 personer ombord - heraf to passagere, som rejste på falske pas. (Billede: AP Images)

Trods en intensiv eftersøgning med deltagelse af ni lande er der på tredje døgn intet spor efter det forsvundne Malaysia Airlines-fly MH370 med 239 personer – de fleste kinesere - om bord.

Tidligere i dag observerede fly en flydende genstand i havet i ud for Vietnam. Vietnameserne sendte både en redningshelikopter og et skib ud for at identificere, om det kunne være en redningsflåde fra MH370. Men den flydende genstand viste sig at være et mosdækket låg til en kabeltromle.
En oliepøl, der blev observeret i havet ud for Vietnam i weekenden kunne heller ikke kobles til flyet.

Mystikken breder sig: Fem personer gik aldrig om bord
Mystikken breder sig: Fem personer gik aldrig om bord

Heller ikke flyets sorte boks, der lagrer data om flyets manøvrer og piloternes kommunikation, er der opfanget signal fra. Og der kan gå lang tid, før boksen dukker op og giver verden et indblik i, hvad der skete, da MH370 forsvandt fra radaren i fredags.

Da et Air France-fly styrtede ned i den sydlige del af Atlanterhavet i 2009 med 228 personer om bord, gik der næsten to år, før den sorte boks blev fundet.

Passager med stjålet pas skulle til Danmark
Passager med stjålet pas skulle til Danmark

Skibe og fly har de seneste døgn søgt i havet ud for Vietnam, hvor flyet menes at være styrtet ned på ruten mellem Kuala Lumpur og Beijing, men nu retter eftersøgningsholdene også blikket mod land.

To mænd med falske pas var ombord på flyet. Den ene rejste på et italiensk pas og havde København som slutdestination. Den anden person rejste på et østrigsk pas og var ifølge CNN på vej til Frankfurt. Begge pas blev stjålet i Thailand for flere år siden.

Passager med stjålet pas på forsvundet fly identificeret
Passager med stjålet pas på forsvundet fly identificeret

Der spekuleres i, at disse to personer kan have været terrorister. De eneste bekræftede oplysninger om de to er, at de ikke ser asiatiske ud, og at de formentlig har købt flybilletterne sammen, da deres billetter har fortløbende numre.

Radiokontakten til MH370 forsvandt pludseligt klokken 17.30 (GMT) fredag aften et sted mellem Malaysia og Vietnam. Eftersøgningen fortsætter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx