Af - 03/09-14 10:20; Opdateret: 03/09-14 14:53

Kræftfond nægter 'onani-penge': Tilbagebetaler donationer for 40.000Kræftfond nægter 'onani-penge': Tilbagebetaler donationer for 40.000

En amerikansk velgørenhedsorganisation har tilbagebetalt donationer for 40.000 kroner, fordi de er associeret med det nylige læk af kendtes nøgenbilleder.

storybild

Jennifer Lawrence, Kate Upton og Kirsten Dunst er blot tre af mange kendisser, der har fået lækket nøgenbilleder i de seneste dage. (Billede: Polfoto/AP/Arkivfoto)

- Vi er bogstaveligt talt værre end kræft.

Sådan lyder reaktionen fra en Reddit-bruger, efter den amerikanske velgørenhedsorganisation Prostate Cancer Foundation i aftes valgte at tilbagebetale adskillige donationer indbetalt af brugere fra det sociale medie.

Indsamlingen blev kickstartet på Reddit, efter hundredvis af private nøgenfotos af kendte, heriblandt Jennifer Lawrence, for nyligt blev lækket i en sag, der siden er blevet døbt ‘The Fappening’ - et ordspil på ordene ‘happening’ og ‘fap’, der er et slang for onani.

Nøgenfotos af Jennifer Lawrence stjålet og lagt på nettet
Nøgenfotos af Jennifer Lawrence stjålet og lagt på nettet

Tusinder af Reddit-brugere samledes for at se og dele billederne, da en bruger opfordrede til at donere penge til fonden til ære for Jennifer Lawrence. Forklaringen var, at skuespillerinden allerede havde støttet sagen, idet onani kan reducere risikoen for prostatakræft.

Donationerne var samlet under donornavnet ‘Reddit The Fappening’, som hurtigt strøg til tops som største bidragsyder. Men efter at have indsamlet omkring 40.000 kroner på et døgn, besluttede Prostate Cancer Foundation altså uden videre, de ikke vil røre ved Reddit-brugernes donationer med en ildtang.

- Et indlæg blev oprettet på Reddit sent mandag eftermiddag den 1. september 2014. En Reddit-bruger opfordrede andre brugere til at donere til Prostate Cancer Foundation uden fondens kendskab. Vi ville aldrig tolerere at rejse midler til kræftforskning på den måde. Af respekt for alle involverede og for at holde trit med vores egne standarder, returnerer vi alle donationer, der er kommet som følge af dette indlæg, lyder begrundelsen kort i en pressemeddelelse.

Tænk dig om før du ser nøgenbilleder af Jennifer Lawrence
Tænk dig om før du ser nøgenbilleder af Jennifer Lawrence

Det har forvirret og ikke mindst forarget tusindvis af Reddit-brugere, der ikke kan se logikken i, at deres penge ikke er gode nok til kræftforskning.

- Kære Prostate Cancer Foundation. I ved, hvordan I altid klager over, at ingen donerer til andet end brystkræft, og at I desperat prøver at få flere mennesker til at lære om forebyggelse og helbredelse af prostatakræft? Nå, det her var jeres chance. Venlig hilsen, rend mig i røven. Vi prøvede at hjælpe, skriver en bruger.

- ‘Vi vil hellere lade mænd dø af prostatakræft end at tage imod penge fra folk, der kigger på nøgne kendte online’, skriver en anden bruger sarkastisk.

Efter nøgenbillede-skandale: Apple har svigtet
Efter nøgenbillede-skandale: Apple har svigtet

De mange nøgenbilleder af adskille stjerner blev lækket natten til mandag. De er sandsynligvis fremskaffet af en gruppe anonyme hackere, der har tvunget sig ind via stjernernes Apple iCloud-konti.

Flere af stjernerne har efterfølgende været ude og fordømme lækkene, mens andre insisterer på, at de er falske. Repræsentanter for Jennifer Lawrence har truet med sagsanlæg mod alle, der deler billederne.

Apple udtaler sig om nøgen-skandale: Ikke vores fejl
Apple udtaler sig om nøgen-skandale: Ikke vores fejl

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Salah gik grædende fra banen: Hans...
bt.dk
Her er den overraskende sandhed om...
bt.dk
Efter stort FCK-chok: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx